Haos în Franța, Marea Britanie şi Germania, din cauza furtunii Ciara. Cinci oameni au murit

Haos în Franța, Marea Britanie şi Germania, din cauza furtunii Ciara. Cinci oameni au murit
Publicat: 10/02/2020, 18:30

Furtuna Ciara a produs haos în Europa de Vest. Sute de curse aeriene au fost anulate în Marea Britanie, Germania sau Cehia din cauza vântului care a bătut cu peste 110 kmh. De asemenea, cinci persoane şi-au pierdut viaţa.

Furtuna Ciara, numită Sabina în Germania, a provocat moartea a cel puţin cinci oameni în Europa şi rănirea altor câteva zeci, anunţă theglobeandmail.com, citat de Mediafax.

O mama şi fiica ei au murit zdrobite de acoperişul unei clădiri în Polonia, un suedez s-a înecat după ce barca lui s-a scufundat, iar alţi doi bărbaţi, unul din Slovenia şi unul din Anglia, au decedat după ce doi copaci au căzut peste maşinile lor. Marea Britanie, care a fost lovită în plin de furtună, duminică, a început evaluarea pagbelor şi încearcă să repare avariile care au provocat întreruperea energiei electrice în peste 20.000 de locuinţe. În urma furtunii, în multe părţi din ţară s-au înregistrat în doar 24 de ore cantităţi de precipitaţii cât într-o lună şi jumătate.

Unele râuri au ieşit din matcă şi au rupt malurile, ceea ce a determinat autorităţile să evacueze zeci de locuinţe.

În oraşul scoţian Hawick, situat la graniţa cu Anglia, o pensiune şi un bistrot s-au prăbuşit, duminică, în râul Teviot, după ce malul s-a surpat. Nimeni nu a fost rănit.

În Marea Britanie, peste 100 de curse aeriene au fost anulate din cauza vântului care a bătut cu peste 110 km/h.

„Suntem în legătură cu cei afectaţi şi am suplimentat echipele de suport clienţi pentru a-i ajuta să găsească cele mai bune oferte pentru ei, inclusiv o rambursare completă a costului biletelor sau identificarea unui zbor alternativ până joi”, a transmis British Airways într-un comunicat de presă.

Meteorologii anunţă că pentru regiunile din nordul Angliei şi Scoţia, răgazul dat de trecerea furtunii Ciara va fi scurt. Prognoza arată că în curând va urma un val de viscol şi zăpadă.

„Cu toate că furtuna Ciara a trecut, aceasta nu înseamnă că nu intrăm într-o perioadă mai liniştită. Vreemea va rămâne instabilă”, a explicat Alex Burkill, meteorolog la Met Office din Marea Britanie.

După ce a trecut de Anglia, Ciara a lovit Franţa. Meteorologii au anunţat că în insula Corsica rafalele de vânt au atins şi 200 km / h, luni după-amiază.

În cursul zilei de luni, valurile uriaşe au lovit coasta de nord a Franţei, iar rafalele de vânt au fost atât de puternice încât au răsturnat un camion care circula pe autostradă.

Până la 130.000 de locuinţe erau fără energie electrică luni dimineaţă, cele mai afectate fiind Bretania, în vestul Franţei, Normandia şi regiunile nordice.

Furtuna Ciara a ajuns şi în Europa Centrală

În Germania, luni dimineaţa, rafalele de vânt au atins 161 km / h. În aceste condiţii, Aeroportul din Frankfurt a anulat peste 130 de curse aeriene, iar la Munchen nu s-a zburat deloc până la prânz.

Circulaţia trenurilo a fost, de asemenea, grav perturbată, sute de trenuri fiind anulate şi mii de navetişti nu au putut ajunge la muncă.

Compania feroviară Deutsche Bahn a transmis că a reluat lent serviciile feroviare pe distanţe lungi în nordul ţării, dar a avertizat călătorii să se aştepte la alte perturbări.

Furtuna, denumită Sabine în Germania, a dus, de asemenea, la închiderea şcolilor în mai multe oraşe şi regiuni, unde mai multe persoane au fost rănite de crengile rupte ale copacilor.

Aproximativ 96.000 de gospodării au rămas fără energie electrică în Cehia şi au fost anulate cel puţin şapte zboruri de pe aeroportul internaţional din Praga, inclusiv zborurile către Zurich, Munchen, Frankfurt, Duesseldorf, Londra şi Amsterdam. Un Airbus A320 operat de Qatar Airways a fost deviat de la Praga la Viena, după ce piloţii nu au putut ateriza luni dimineaţă.

De asemenea, zeci de trenuri au fost blocate din cauza copacilor căzuţi pe şine, în timp ce altele au înregistrat întârzieri. Zeci de evenimente sportive, printre care meciurile de fotbal Manchester City – West Ham, din Anglia, şi Borussia Moenchengladbach – Koln, din Germania, au fost anulate. Pe unii fotbalişti, vântul i-a ajutat să ajungă la nivel de superstar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Andreea Bălan și-a aniversat ziua de nume la spital: ”Ce să zic, la mulți ani!”
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu