IGPR: Peste 460 de tone de legume și fructe și 56 de tone de carne fără documente, confiscate

IGPR: Peste 460 de tone de legume și fructe și 56 de tone de carne fără documente, confiscate
Publicat: 23/11/2013, 19:05
Actualizat: 23/11/2013, 19:20

Peste 460 tone de legume și fructe și 56 tone de carne a căror proveniență nu a putut fi justificată, în valoare de aproape 2,9 milioane de lei, au fost indisponibilizate în vederea confiscării de către polițiști, din 18 noiembrie, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

De la începutul săptămânii, au fost verificate 1.146 de societăți comerciale, fiind constatate în faza preliminară a cercetărilor 96 de infracțiuni, dintre care 67 de evaziune fiscală.

Echipele de control au identificat, în vederea confiscării, 460.885 kg. de legume și fructe, în valoare de 1.725.974 de lei și 56.000 kg. de mărfuri din categoria carne și produse din carne congelate, în valoare de 1.120.000 lei, a căror proveniență legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidențele contabile ale societăților verificate.

Mărfurile au fost indisponibilizate, polițiștii continuând cercetările în vederea stabilirii legalității operațiunilor comerciale desfășurate.

De asemenea, au fost aplicate 867 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 873.085 lei, și a fost confiscată suma de 212.000 lei.

Polițiștii de investigare a fraudelor suspectează administratorul unei societăți comerciale din Iași, cu obiect principal de activitate – comerț cu ridicata al legumelor și fructelor, de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. Din verificări a rezultat că, în luna noiembrie, societatea comercială, cu punct de lucru într-un complexul comercial din județul Ilfov, nu a înregistrat în evidența contabilă veniturile obținute din comercializarea legumelor și fructelor provenite din spațiul comunitar. A fost dispusă confiscarea cantității de 14.000 kg de struguri și a sumei de 112.000 lei reprezentând contravaloarea cantității de 16.000 kg de struguri.

Patru persoane, cu vârste între 48 și 53 de ani, sunt suspectate de polițiștii specializați în investigarea fraudelor că, prin intermediul a opt societăți comerciale din Pietroșița, județul Dâmbovița, și Brănești, județul Ilfov, cu obiect de activitate achiziționare /comercializare/sacrificare animale vii (bovine), respectiv comercializare produse de origine animală, ar fi rulat aproximativ 4.000.000 de lei, proveniți din evaziune fiscală și debite bugetare neachitate, disimulând operațiunile sub o aparentă legalitate. Pe numele acestora s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani.

La data de 18 noiembrie, din dispoziția șefului Poliției Române, chestorul-șef Petre Tobă, a fost declanșată o acțiune națională pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu carne, legume, fructe și obiecte ornamentale.

În acest sens, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Investigarea Fraudelor, și cu sprijinul Direcției de Ordine Publică, Direcției Rutiere și Direcției de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, aproape 2.000 de polițiști acționează, la nivel național, efectuând verificări ale operațiunilor de achiziție intracomunitară/import a acestui gen de produse.

Polițiștii efectuează controale în principalele centre comerciale angro din țară, și în special a celor de pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în Portul Constanța, în zona punctelor de trecere a frontierei și pe principalele căi de acces în zona București – Ilfov, fiind monitorizate transporturile din aceste categorii de produse prin amplasarea de filtre, în echipe mixte, compuse din polițiști de investigarea fraudelor și poliție rutieră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Jocul lui Darwin: Cum a ajuns un fost gamer de 20 de ani unul dintre...
Palatul Kensington, anunț de ultimă oră despre Kate Middleton. Scenariul de care se temeau cu...
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Cum arată casa în care locuiește Zanni, câștigătorul Survivor All Stars. Vila full smart are...
I-a recidivat CANCERUL Soția președintelui, în stare de șoc: se retrage din viața publică
Patrizia şi Bianca, tinerele românce luate de ape în Italia, au fost găsite moarte. Cristian...
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp...
Anumiți angajați vor avea parte de mai multe zile de concedii în 2024: Noul proiect...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a...
După ani de limbaj diplomatic, Zelenski a erupt şi a lansat acuzaţii la adresa Chinei:...
NU LUAȚI SCOICILE de pe plajă! Ce PERICOL se ascunde în ele?
Devine imposibil de făcut în România. Decizie radicală de la stat: Trebuie să oprim
Ion Țiriac a avut o dramă peste care nu a trecut. Nu și-a revenit nici...
Vlad Gherman și Oana Moșneagu s-au căsătorit religios. Primele imagini de la eveniment. Ce rochie...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Bunica Gherghina, cocoțată în cireș! Cum a reacționat nepoata sa când a văzut-o pe femeia...
Ana Baniciu, în lacrimi după ce s-a mutat în casă nouă: ”Plânsă toată”
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Mansa Musa din Mali, cel mai avut conducător din istorie
×