În ultimele cinci zile au fost eliberate câte permise auto se dădeau într-o lună

În ultimele cinci zile au fost eliberate câte permise auto se dădeau într-o lună
Publicat: 08/01/2013, 18:48
Actualizat: 03/07/2013, 22:43

Peste 55.000 de permise de conducere au fost eliberate în ultimele cinci zile lucrătoare, la nivel național, câte erau eliberate, în mod obișnuit, într-o lună, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Direcției Regim Permise de Conducere, Mihai Enache.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV), în luna octombrie 2012 au fost eliberate 53.000 de permise și în noiembrie, 56.000 de permise.

Comisarul șef Mihai Enache a precizat că în ultimele cinci zile lucrătoare au fost eliberate aproximativ 55.000 de permise de conducere, dintre care 9.000 în 27 decembrie, 8.000 în 28 decembrie, 11.300 în 3 ianuarie, 10.500 în 4 ianuarie și 17.000 de permise în 7 ianuarie.

În București au fost eliberate în octombrie 2012 aproximativ 285 de permise pe zi, în noiembrie aproximativ 344 de permise pe zi, în timp ce în zilele de 4 și 7 ianuarie s-au eliberat 1.500 și, respectiv, 2.000 de permise pe zi, a mai spus Mihai Enache.

Purtătorul de cuvânt al DRPCIV a adăugat că, în ultima perioadă, s-a lucrat peste program pentru rezolvarea tuturor solicitărilor.

„S-a lucrat și sâmbătă și se va lucra în fiecare sâmbătă până la data de 19 ianuarie. Ușile se închid la ora 19.30, după care lucrătorii noștri stau la serviciu până când se rezolvă solicitările tuturor persoanelor aflate, în acel moment, în sediile noastre”, a declarat Enache pentru MEDIAFAX.

Aglomerația de la ghișeele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor se explică prin aceea că, după data de 19 ianuarie, Codul Rutier se modifică, iar șoferii vor fi obligați să facă vizita medicală și să obțină un certificat din care să rezulte că nu suferă de boli care îi împiedică să conducă, fapt care va implica și costuri suplimentare.

Taxa pe care o vor plăti șoferii la preschimbarea permiselor de conducere rămâne aceeași, adică 68 de lei însă, va fi obligatorie vizita medicală, ceea ce va implica și costuri suplimentare, pentru fiecare consultație de specialitate în parte.

Oficialul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor a explicat că una dintre cele mai importante modificări aduse legii este legată de valabilitatea permiselor de conducere. Astfel, noile permise vor fi valabile zece ani în cazul șoferilor amatori, la fel ca și până acum, și cinci ani pentru profesioniști, perioada în cazul acestora fiind redusă la jumătate.

El a mai spus că o altă modificare constă în aceea că, din 19 ianuarie, șoferii din orice categorie care își pierd permisul de conducere ori acestea este furat sau distrus primesc, în schimb, un duplicat care, practic, continuă perioada de valabilitate până la sfârșitul acesteia.

„Dacă în momentul în care este înlocuit, ca urmare a pierderii, furtului, deteriorării sau schimbării numelui titularului, permisul de conducere mai era valabil, să zicem, trei luni, duplicatul este valabil tot trei luni, urmând ca, la sfârșitul acestei perioade, să fie preschimbat cu un nou permis, valabil zece ani în cazul șoferilor amatori și cinci ani în cazul profesioniștilor”, a precizat Mihai Enache.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?