Încăierări cu arme albe și cu puști de vânătoare. 16 persoane au fost arestate

Încăierări cu arme albe și cu puști de vânătoare. 16 persoane au fost arestate
Publicat: 05/04/2019, 12:38

În dimineața de 4 aprilie 2019, peste 150 de polițiști de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, ajutați de jandarmi și sub supravegherea procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară și 14 mandate de aducere cu pătrundere, în municipiul București și pe raza județelor Ilfov, Giurgiu și Teleorman, într-un dosar privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor, încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice, anunță Direcția Generală a Poliției Municipiului București într-un comunicat remis vineri MEDIAFAX.

În baza mandatelor emise de Judecătoria Sectorului 5, au fost făcute percheziții domiciliare și au fost puse în aplicare mandate de aducere, fiind conduse la audieri peste 20 de persoane. Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite și ridicate mai multe obiecte contondente, precum și mai multe cartușe.

19 suspecți, între 17 și 56 de ani, au fost reținuți și prezentați magistraților de la Judecătoria Sectorului 5, care au dispus arestarea preventivă pentru 16 dintre ei și arest la domiciliu pentru alți doi. Ei sunt acuzați de încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Cercetările au fost declanșate pe 7 martie, când în jurul orei 3.00 un echipaj al Secției 19 Poliție a fost sesizat de un bărbat de 51 de ani, care a declarat că la locuința lui au venit mai mulți bărbați necunoscuți cu bâte din lemn, dar și cu diverse obiecte metalice, care i-au transmis mesaje de amenințare lui și familiei, după care au plecat cu un auto, iar el a luat decizia să-i urmărească.

Polițiștii au cerut, de urgență, sprijin colegilor aflați în teren, mai multe echipaje declanșând verificări în zonă, relatează polițiștii de la DGPMB.

La un moment dat, conducătorul unui autoturism a observat că strada este blocată de un echipaj de poliție, a dat în marșarier cu viteză, a lovit un autoturism parcat și, în pofida semnalelor polițiștilor și-a continuat deplasarea, se mai spune în documentul citat. S-a plecat în urmărirea acestuia și într-o zonă de case, fără gard împrejmuitor, spre ieșirea din municipiu, mașina a fost găsită abandonată, iar în proximitate se afla un grup de aproximativ 40 de persoane, bărbați și femei.

În timp ce efectuau verificări, polițiștii l-au observat pe unul dintre bărbații din grup încercând să ascundă un obiect ce părea a fi o armă de foc. Când a realizat că a fost văzut, bărbatul a abandonat obiectul și a fugit spre câmp, urmat de celelalte persoane. Arma, o pușcă de vânătoare, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, au fost conduse la secția de poliție pentru audieri mai multe persoane.

Din cercetări, în baza probelor administrate în cauză a reieșit faptul că în ziua anterioară, pe 6 martie 2019, membrii acestei familii au avut un conflict verbal cu persoane din Giurgiu, ulterior, în noaptea de 6/7 martie acest conflict devenind fizic, când mai multe persoane ar fi venit în București, având asupra lor obiecte contondente și ar fi amenințat cu acte de violență.

În cauză, cercetările au fost preluate de Seviciul Investigații Criminale din cadrul Poliției Sector 5.

Ulterior, pe raza județului Ilfov, în data de 10 martie a avut loc un conflict, în urma căruia cinci persoane au suferit diverse traumatisme, iar patru autoturisme au fost avariate. Cercetările în acest caz au fost inițiate de către Seviciul Investigații Criminale -județul Ilfov și Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Având în vedere faptul că, atât în cazul din București, cât și în cel din județul Ilfov au fost identificate aceleași persoane, cele două dosare au fost reunite și instrumentate de Serviciul Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului