INCIDENT. Un bărbat a fost împușcat mortal de polițiști la New York

Redactor:
Gândul
INCIDENT. Un bărbat a fost împușcat mortal de polițiști la New York
INCIDENT. Un bărbat a fost împușcat mortal de polițiști la New York. Sursa foto: Shutterstock

Un bărbat suspectat că a omorât un alt bărbat a fost împușcat mortal de poliție în Brooklyn, New York, în cursul zilei de marți.

Potrivit Reuters, autoritățile locale au informat că incidentul nu are legătură cu protestele care au loc în aceste zile în metropola americană, după cum informează agenția de presă MEDIAFAX.

Poliția a sosit la fața locului pentru a găsi un bărbat împușcat și l-a localizat pe suspect, ascuns în spatele unui copac, a declarat șeful NYPD, Terence Monahan.

„I-au cerut să arunce arma, dar nu a făcut-o”, a declarat oficialul american.

Un pistol a fost recuperat de la locul faptei, a adăugat Monahan.

Victima trăgătorului a fost dusă la spital și se află în stare stabilă, potrivit lui Monahan.

În incident a fost rănit și un polițist, care acum primește tratament.

„Acest incident nu are legătură cu protestele în curs”, a spus șeful departamentului NYPD.

Conform unor surse citate de Reuters, incidentul a avut loc în zona proiectului de locuințe publice Kingsborough Houses.

Continuă protestele la New York

Marți au continuat protestele în Statele Unite, pe fondul acuzațiilor de utilizare a violenței disproporționate de către forțele de ordine.

Cel mai amplu protest s-a desfășurat la New York și deși manifestațiile au fost în cea mai mare parte pașnice.

Cu toate acestea, mai multe magazine au fost sparte de către unii dintre manifestanți în Manhattan, iar alții au aruncat cu pietre în forțele de ordine. Un oficial din cadrul Departamentului de Poliție din New York a anunțat că cel puțin 200 de persoane au fost reținute, iar numărul acestora ar putea să crească.

Protestele din Statele Unite au loc după ce, pe 25 mai, George Floyd, un cetățean american de culoare în vârstă de 46 de ani, a murit în timp ce era arestat de polițiști. Potrivit filmărilor realizate de martori, unul dintre membrii forțelor de ordine l-a imobilizat de Floyd stând cu genunchiul pe gâtul acestuia, fapt care ar fi dus la moartea bărbatului.

Inchide