Inima elevei din tabăra de la Bușteni bate singură după mai multe ore de masaj cardiac

Inima elevei din tabăra de la Bușteni bate singură după mai multe ore de masaj cardiac
Publicat: 26/02/2013, 13:16
Actualizat: 26/02/2013, 13:33

Inima elevei de 13 ani, care ar fi căzut de la etajul unei vile din Bușteni, bate singură, după mai multe ore în care medicii de la spitalul din Sinaia i-au făcut masaj cardiac extern, însă fata respiră în continuare cu ajutorul unui aparat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul medical al Spitalului Orășenesc Sinaia, medicul Constantin Roman Tămăduianu, a declarat că fata respiră în continuare cu ajutorul unui aparat, dar că inima ei bate acum singură, medicii renunțând la masajul cardiac extern.

Timp de mai multe ore inima fetei a bătut susținută de masajul cardiac extern făcut de medicii de la SMURD și de cei de la centrul de primiri urgențe al spitalului.

Medicii de la unitatea spitalicească au reușit să crească temperatura corpului fetei la aproximativ 31 de grade, cu peste zece grade în plus față de cât avea fata în momentul în care a fost găsită.

Directorul medical al Spitalului din Sinaia a mai declarat că pacienta este asistată în permanență de trei medici, între care un specialist în terapie intensivă și doi specialiști în medicina de urgență.

Fata va fi transportată la o unitate sanitară din București doar în momentul în care transportul nu va prezenta vreun risc pentru viața ei.

Familia fetei se află la spitalul din Sinaia, au declarat surse din unitatea sanitară.

O elevă în vârstă de 13 ani aflată în tabără la Bușteni a fost dusă la spital în stare critică, marți, după ce ar fi căzut de la un etaj al vilei unde era cazată, ea fiind găsită de către colegi.

Potrivit reprezentanților Seviciului de Ambulanță Prahova, fata a fost găsită în hipotermie severă, temperatura corpului fiind de 19,5 grade. Conform sursei citate, fata ar fi stat în zăpadă foarte mult, încă din cursul nopții, ambulanța fiind solicitată la fața locului la ora 7.28 și ajungând în jurul orei 7.40, când au început și manevrele de resuscitare.

Fata a fost transportată la Spitalul din Sinaia în comă profundă.

Prefectul județului Prahova anunța, la comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria, că fetița se află în manevre de resuscitare continuă, masaj cardiac extern și oxigeno-terapie, iar temperatura acesteia este în creștere.

„Temperatura a crescut. Dacă dimineață, la 7.53, erau 20 de grade, a ajuns în prezent la 32 grade. Se continuă aceste manevre, sperăm într-o eveoluție favorabilă”, spunea prefectul.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, preciza însă că eleva nu este încă stabilizată și nu poate fi transportată în Capitală.

Incidentul a avut loc într-o clădire a Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie, aflat în subordinea Ministerului Economiei. Clădirea se află pe strada Paltinului din Bușteni, iar conform site-ului Centrului de Pregatire pentru Personalul din Industrie (CPPI), instituția este subordonată Ministerului Economiei, fiind finanțată integral din venituri proprii, și are ca obiect principal de activitate „formarea profesională continuă a adulților”.

Poliția ia în calcul mai multe ipoteze, inclusiv pe cea a unei căderi accidentale, dar și ipoteza tentativei de suicid în cazul elevei.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Horia Toma, afirma că tabăra este organizată printr-o asociație nonprofit a profesorului Mircea Lascu din Zalău, care conduce și editura Gil, specializată în tipărirea de carte școlară.

Potrivit site-ului editurii Gil, tabăra se numește „Math-time Bușteni”, a început în 3 ianuarie și durează până în 12 ianuarie. O a doua serie a acestei tabere este programată pentru luna august a acestui an.

Editura Gil a fost înființată la Zalău în 1993, iar profesorul Mircea Lascu are 55 de ani. De asemenea, profesorul deține și asociația nonprofit „Math Time”, care organizează tabăra de matematică.

Fata este elevă în clasa a VII-a la Școala nr. 56 „Jose Marti” din Sectorul 2 al Capitalei și obținuse medalia de argint la olimpiada națională de matematică.

Rozica Ștefan, directorul Școlii generale nr. 56 „Jose Marti”, a declarat că tabăra respectivă nu este organizată de unitatea de învățământ, care nu are cunoștință despre aceasta.

„Nefiind organizată de școală, noi nu avem cunoștință de această tabără, nu știm cum au aflat părinții despre aceasta”, a declarat Rozica Ștefan.

Ea a precizat că în incinta școlii nu a fost niciun anunț despre această tabără, iar trimiterea elevilor în această tabără este „categoric” opțiunea părinților.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Șeful mașinăriei de propagandă din Coreea de Nord a murit