Înlocuitorul lui Papici la secția dosare grele a DNA și Mariana Alexandru, procuroarea dosarelor Năstase, avize pozitive de la CSM. UPDATE

Înlocuitorul lui Papici la secția dosare grele a DNA și Mariana Alexandru, procuroarea dosarelor Năstase, avize pozitive de la CSM. UPDATE
Publicat: 11/11/2013, 16:35
Actualizat: 29/04/2015, 20:59

Gheorghe Popovici, propus pentru funcția de șef al secției I a DNA, Mariana Alexandru, nominalizată pentru funcția de procuror șef adjunct al Secției a II-a, și Dănuț Volintiru, propus adjunct al secției I a DNA, au primit luni avizul pozitiv al Consiliul Superior al Magistraturii. Dacă vor primi și decretele de numire ale președintelui României, cei trei vor conduce cele mai importante secții din cadrul DNA.

Gheorghe Popovici și Dănuț Volintiru, propuși la șefia Secției I din DNA, și-au legat numele de dosarele șantajului Antena-RCS&RDS, „Trofeul Calității”, precum și de dosarul consilierelor Marianei Câmpeanu și al fostului procuror Mihai Betelie.

Propus la conducerea Secției de combatere a corupției din Direcția Națională Anticorupție (DNA), Gheorghe Popovici a ajuns la DNA de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, fiind delegat, din 10 iunie, ca șef serviciu la aceeași secție.

Popovici poate fi considerat ca „specializat” pe instrumentarea unor dosare ce au vizat avocați, procurori și judecători. Printre cei vizați în dosarele la care a lucrat acesta se numără fostul procuror Mihai Betelie, judecătoarea Anișoara Topor din Focșani, dar și primarul din Năvodari, Nicolae Matei.

De asemenea, a avut în lucru dosarul în care sunt cercetați, printre alții, fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, fostul șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Constanța Dan Secăreanu, și fostul șef de cabinet al lui Blejnar, Codruț Marta.

Un alt dosar instrumentat de Popovici este cel în care au fost trimise în judecată fosta directoare de cabinet a ministrului Muncii, Iuliana Coruț, și alte patru persoane, printre care Paula Mănuceanu, fost consilier la același cabinet.

Cel mai sonor dosar al său este și cel mai recent, în care acesta, alături de cea în locul căreia a fost delegat, Iuliana Bendeac, i-a deferit justiției pe Dan Voiculescu și pe fiica acestuia Camelia, în dosarul în care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, este acuzat de șantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

În cea mai recentă declarație de avere, Gheorghe Popovici a menționat că are două terenuri în Tulcea, ambele moștenite, un apartament și o casă în același oraș, două mașini și o ambarcațiune „Norvegia”.

La capitolul datorii, Popovici a trecut un credit bancar de 70.000 de lei, luat în 2010 și scadent în 2020.

În 2011, el a obținut din salarii 87.768 de lei, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea și de la DNA.

Dănuț Volintiru, propus de ministrul Robert Cazanciuc ca adjunct al lui Popovici, a condus structura DNA de la Gorj, timp de două mandate de câte trei ani, până la 5 ianuarie 2012. La acel moment, el a plecat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, ocupând funcția de procuror. La 1 iulie 2013, a fost delegat în funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, la Structura Centrală a DNA.

Cel mai cunoscut dosar de care s-a ocupat Volintiru este „Trofeul Calității”, în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. La judecarea dosarului, avocatul Irinei Jianu a cerut instanței supreme să solicite Consiliului Superior al Magistraturii relații cu privire la traseul profesional al procurorului. Totodată, apărătorul lui Adrian Năstase le-a precizat magistraților că aceasta este doar o cerere premergătoare unei excepții de nulitate pe care o va invoca în viitor, spunând că dacă Volintiru era și șef la DNA Târgu Jiu în perioada în care a semnat rechizitoriul, toată ancheta ar fi lovită de nulitate.

Tot Volintiru a lucrat la dosarul lui Dan Ilie Morega, în care acesta a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu suspendare, în legătură cu sponsorizări nelegale și obțineri de foloase pentru PNL, în perioada în care acesta era președintele filialei Gorj a Partidului Național Liberal.

În cea mai recentă declarație de avere, Dănuț Volintiru menționează că deține un teren și o casă în Târgu Jiu și un cont bancar în care avea, în mai 2012, suma de 4.342 lei. La capitolul datorii, el a trecut un credit bancar de 121.525 de euro, luat în 2010 și scadent în 2038. În 2011, Volintiru a încasat din salariul de procuror 129.026 lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
Un oraș vrea ca ziua să se mărească. Se cer 26 de ore, în loc...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete