Instanța Supremă sesisează CCR în dosarul lui Ghiță după ce Secția de anchetă a retras apelul

Instanța Supremă sesisează CCR în dosarul lui Ghiță după ce Secția de anchetă a retras apelul
Publicat: 25/06/2019, 21:13

„Admite cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 881 alin. 6 și art. 888 alin 1 lit. d) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară modificate prin art. 14 pct. 4 și 6 din OUG nr. 7/2019 formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție -Secția Judiciară, Serviciul judiciar penal. Dispune sesizarea Curții Constituționale a României cu excepția de neconstituționalitate invocată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție -Secția Judiciară, Serviciul judiciar penal”, se arată în minuta instanței.

Decizia este definitivă.

Concret, articolele 4 și 6 din OUG 7, pentru care a fost sesizată CCR sunt vizează atribuțiile Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție în cazul retragerii apelurilor chiar dacă soluțiile din dosare au fost dispuse înainte ca Secția să devină operațională.

Este vorba despre dosarul în care Sebastian Ghiță este judecat alături de foști șefi și procurori din Prahova. La fond, Ghiță a fost achitat, iar procurorii au declarat apel.

Ulterior, Secția de anchetare a magistraților a devenit operațională și a decis retragerea apelului din dosar.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase