Judecarea contestației lui Mihai Stoica a fost amânată. Revolta oficialului stelist: „Vă este ușor să amânați, dar eu fac pușcărie degeaba”

Judecarea contestației lui Mihai Stoica a fost amânată. Revolta oficialului stelist: Vă este ușor să amânați, dar eu fac pușcărie degeaba
Publicat: 25/04/2014, 15:57
Actualizat: 01/02/2019, 04:51

Curtea de Apel București (CAB) a decis să amâne judecarea contestației în anulare formulată de Mihai Stoica întrucât avocații acestuia au depus la dosar minuta unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) privind aplicarea prescripției penale. Potrivit acestei decizii, prescripția este o instituție autonomă, motiv pentru care magistrații o pot aplica în funcție de Codul penal – fie cel vechi, fie cel nou – în funcție de cel care îi este mai favorabil inculpatului.

Judecătorii CAB au decis să amâne discutarea acestei contestații pentru că motivarea deciziei ICCJ nu a fost publicată în Monitorul Oficial. La auzul acestei decizii, Mihai Stoica a ținut să precizeze că judecătorilor le este ușor să vorbească, însă el stă în pușcărie.

„Sunt singurul condamnat căruia nu i s-a cerut pedeapsă. Ministerul Public n-a cerut pedeapsă în cazul meu. Vă este ușor să amânați, dar eu fac pușcărie degeaba. (…) Am venit de la ora 6.00 dimineața, pentru ca dumneravoastră să amânați acum. E ușor de vorbit, însă eu stau la pușcărie”, a spus fostul manager general al echipei Steaua București.

Instanța a amânat până la 23 mai judecarea acestei contestații.

Mai mulți fotbaliști steliști, între care Alexandru Chipciu, Claudiu Keșeru, Mihai Pintilii, Iasmin Latovlevici și Lukasz Szukala, au fost la Curtea de Apel pentru a-l susține pe fostul manager general Mihai Stoica la judecarea contestației în anulare în cazul condamnării primite în dosarul transferurilor de jucători.

Mihai Stoica a fost adus, vineri, în jurul orei 9.00 la Curtea de Apel București, de la Penitenciarul Rahova.

În acest dosar, judecătorii de la CAB vor decide dacă vor anula pedeapsa pe care a primit-o în dosarul transferurilor de jucători.

Avocații lui Stoica spun că a fost aplicată greșit legea penală mai favorabilă, motiv pentru care el a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare. Astfel, dacă magistrații vor admite, în final, contestația lui Mihai Stoica el ar putea fi eliberat. Decizia pe care o va lua CAB va fi una definitivă.

La instanța bucureșteana au venit, vineri, mai mulți jucători steliști pentru a-l susține pe Mihai Stoica, însă având în vedere faptul că dosarul nu a fost luat în discuție la primele ore ale dimineții, fotbaliștii au părăsit Curtea de Apel.

Tot vineri, magistrații vor decide dacă sesizarea depusă de fostul președinte executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, poate fi admisă în principiu.
Curtea de Apel București i-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani și patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani și opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani și șase luni, pe Cristian Borcea și Ioan Becali la câte șase ani și patru luni, pe Victor Becali la patru ani și opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună și zece zile, iar pe Gigi Nețoiu la trei ani și patru luni de închisoare cu executare.

Avocații lui Cristian Borcea și Mihai Stoica au depus la Curtea de Apel București contestație în anulare în cazul condamnărilor primite în dosarul transferurilor de jucători.

Sesizarea lui Mihai Stoica a avut primul termen de judecată în 21 martie. Instanța a amânat atunci judecarea pentru 4 aprilie, în lipsa motivării deciziei din dosar.

La termenul din 4 aprilie, CAB a decis că sesizarea poate fi admisă în principiu, iar în 16 mai a fost fixat un nou termen de judecată în acest dosar.

Contestația lui Cristian Borcea a fost înregistrată în 12 martie și ar fi trebuit judecată în 28 martie, însă a fost amânată până la 25 aprilie, din același motiv ca și în cazul lui Mihai Stoica.

Și avocații lui Ioan și Victor Becali au depus, în 14 martie, la Curtea de Apel București, contestații în anulare, însă instanța a decis, în cazul lor că nu sunt admisibile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani