Judecătorii din tribunale l-au ales membru CSM pe Norel Popescu, „consultantul” pe probleme de integritate al lui Adrian Duicu

Judecătorii din tribunale l-au ales membru CSM pe Norel Popescu, consultantul pe probleme de integritate al lui Adrian Duicu
Apropiatul lui Duicu ales în CSM
Publicat: 08/05/2014, 19:32
Actualizat: 30/04/2015, 13:49

Norel Popescu, judecătorul care apare în dosarul traficului de influență exercitat de rețeaua Duicu, a devenit membru în Consiliul Superior al Magistraturii ales de colegii săi judecători. Mai exact, la începutul lunii ianuarie, CSM a demarat procedurile pentru alegerea unui nou membru în Consiliu. Potrivit legislației, fiecare membru este ales prin votul colegilor săi magistrați. În cazul de față, alegerile au fost deschise pentru că fostul judecător Adrian Neacșu, ales în CSM ca reprezentant al judecătorilor care activează în cadrul tribunalelor din România, a fost trimis în judecată de DNA pentru fals și uz de fals. El a vacantat locul din CSM, astfel că s-a organizat o nouă rundă de alegeri.

Pe 5 mai, judecătorii au votat un nou membru al CSM, însă scrutinul a fost reluat la Tribunalul București astăzi. Astfel că Norel Popescu a căștigat alegerile cu un avans de 12 voturi. În cursa pentru ocuparea acestei poziții s-au înscris patru judecători: Dragoș Constantin Popoiag, Natalia Roman, Norel Popescu și Danci Dorin.

Cine este noul membru CSM

Norel Popescuare 44 de ani și a intrat în magistratură în 1993. Din 2012, conduce Tribunalul Mehedinți.

Este și vicepreședinte al Asociației Magistraților din România care, la fel ca UNJR, a contestat în 2013 alegerea Oanei Hăineală în fruntea CSM și a militat pentru eliminarea din Consiliu a judecătorilor Danileț și Ghica. Norel Popescu este și membru interimar al CSM, fiind cel care a ocupat locul judecătorului Toni Neacșu după ce el a plecat din magistratură.

Inspecția Judiciară de pe lângă Consiliul Superior al Magistraturii a decis să-l verifice pe judecătorul Norel Popescu, membru CSM și fost președinte al Tribunalului Mehedinți. Verificările inspecției vin după ce procurorii DNA au dezvăluit că magistratul îi oferea consultanță juridică lui Adrian Duicu, șeful Consiliului Județean Mehedinți acuzat că opera o rețea extinsă de corupție. În timp ce ANI îl acuza de conflict de interese, Duicu a primit consultanță juridică de la Norel Popescu, care era și președintele Tribunalui Mehedinți.

Potrivit procurorilor, Adrian Duicu căuta modalități prin care să scape de dosarul său de la ANI. Procurorii spun că acesta a cerut și opinia juridică a unui actual membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Este vorba de Norel Popescu, președinte al Tribunalului Mehedinți în 2013, când sunt comise faptele lui Duicu.

În motivarea Curții de Apel București, judecătorul Matei George spune următoarele: „În timp ce dosarul său era pe rolul Curții de Apel Craiova, inculpatul Duicu a cerut o consultație juridică judecătorului Norel Popescu, președinte al Tribunalului Mehedinți la acea dată și actual membru CSM.

Norel Popescu a declarat că relațiile sale cu Adrian Duicu au fost profesionale.

Candidatura la CSM și oferta electorală

În oferta electorală a judecătorului Norel Popescu, un capitol generos se referă la salarizarea magistraților. Judecătorul susține că bugetul sistemului judiciar nu ar trebui să mai fie manageriat de politicieni, ci direct de sistem. În plus, militează pentru creșteri salariale pentru judecători și eliminarea discrepanțelor în ceea ce privește cuantumul sporurilor salariale.

În ultima declarație de avere Norel Popescu a declarat că deține două autovehiculle, un credit luat de la Primăria Drobeta Turnu Severin în valoare de 19.735 euro accesat în 2013 și scadent în 2038. Judecătorul a mai declarat și 37.000 euro și că câștigat 108.000 lei din venituri salariale.

Vezi aici CV-ul și proiectul de management

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O nouă erupție puternică pe suprafața Soarelui! Semnalele radio din Pacific au fost perturbate