Judecătorul care s-a bătut cu polițiștii recidivează: a lovit cu mașina un angajat al unui supermarket din Pitești

Judecătorul care s-a bătut cu polițiștii recidivează: a lovit cu mașina un angajat al unui supermarket din Pitești
Publicat: 04/11/2013, 16:46
Actualizat: 31/07/2014, 14:01

Șeful Secției Penale a Judecătoriei Pitești, Gabriel Apostol, care a avut recent o altercație cu doi polițiști locali într-o benzinărie de pe A 1, a fost implicat, luni, într-un conflict cu angajații și agenții de pază ai unui magazin din Pitești, care au sunat la 112, cerând intervenția Poliției.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, conflictul ar fi început în incinta magazinului de bricolaj din cartierul Găvana din Pitești, unde magistratul venise să închirieze o remorcă. Ulterior, el ar fi intrat în conflict cu angajații magazinului, care au solicitat firmei de pază să îl evacueze pe judecător.

Agenții de pază l-au scos pe bărbat din magazin, după mai multe schimburi de replici, iar în momentul în care a plecat din parcarea magazinului judecătorul a luat pe capota autoturismului un angajat al magazinului, care nu a fost rănit însă.

Magistratul și-a continuat drumul, fiind căutat de polițiști, în timp ce la fața locului au ajuns polițiști și jandarmi, la solicitarea angajaților magazinului, care au sunat la 112.

Contactat telefonic, Alin Anton, avocatul magistratului, a declarat că judecătorul a intervenit între un conflict între angajații magazinului și un client care încerca să schimbe un produs cumpărat care avea defecțiuni.

Avocatul mai spune că judecătorul a fost agresat de către angajații magazinului.

În 14 octombrie, președintele Secției Penale a Judecătoriei Pitești, Gabriel Apostol, reclama că a fost lovit cu pumnii și picioarele și dat cu capul de gresie de către doi agenți de la Poliția Aurostrăzi, într-o benzinărie de pe Autostrada București-Pitești.

Magistratul susținea că, în seara de 13 octombrie, se întorcea din Capitală spre casă, împreună cu fetița sa în vârstă de șapte ani, iar în benzinărie ar fi exclamat „Miliția”, într-o discuție cu fiica sa. Ulterior, el ar fi fost atenționat de către doi agenți care se aflau în barul benzinăriei și care i-ar fi reproșat că i-a jignit prin această expresie și că le-ar fi vorbit la „per tu”.

Apostol mai spunea că a urmat o altercație verbală, după care polițiștii l-au agresat și încătușat sub privirile copilului său.

Secția pentru judecători a CSM a decis să sesizeze Inspecția Judiciară în cazul lui Gabriel Apostol, pentru a face verificări privind implicarea acestuia în incidentul din benzinăria de pe A1.

Ulterior, polițiștii implicați în incidentul petrecut în benzinărie au depus plângere penală la Parchetul Curții de Apel Pitești împotriva magistratului pentru ultraj contra bunelor moravuri și sfidarea organelor judiciare.

Potrivit agenților de Poliție, magistratul Gabriel Apostol i-ar fi agresat verbal și fizic după ce a intrat în local. Ei susțineau că judecătorul i-ar fi înjurat, i-ar fi tras de haine și ar fi refuzat să se legitimeze.

Surse judiciare declarau că în acest caz există cinci martori.

Astfel, unul dintre martori spunea că polițiștii i-au cerut să se legitimeze, dar judecătorul a refuzat, declinându-și identitatea după ce a fost încătușat, iar ulterior magistratului Gabriel Apostol i-au fost scoase cătușele de către lucrătorii Poliției Autostrăzi, el plecând apoi cu mașina spre Pitești împreună cu fiica sa de șapte ani.

Incidentul a fost înregistrat pe camerele de luat vederi de la benzinărie.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, polițiștii fiind acuzați de către magistrat de purtare abuzivă.