Jurnalistul german ridicat de Jandarmerie în timpul protestelor a fost amendat cu 500 de lei

Jurnalistul german ridicat de Jandarmerie în timpul protestelor a fost amendat cu 500 de lei
Publicat: 21/06/2018, 11:04
Actualizat: 26/03/2019, 15:21

„Jandarmeria Română sancționează comportamentul necorespunzător pe care îl manifestă o persoană, indiferent de calitatea acesteia. Cel în cauză a forțat dispozitivul de jandarmi aflat la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea acestuia și conducerea la Secția de Poliție unde a fost sancționat contravențional cu amendă de 500 lei”, au precizat reprezentanții Jandameriei din Capitală.

De asemenea, sursa citată mai arată că, deși Paul Arne Wagner a susținut că este jurnalist, nu a făcut dovada cu un document oficial care să ateste această calitate.

„Purtarea, la vedere, a unui badge inscripționat „PRESS” nu reprezintă un act oficial. Pe de altă parte, reiterăm faptul că, indiferent de calitatea profesională pe care o are orice persoană care participă la acest gen de evenimente publice trebuie să aibă un comportament adecvat și să respecte indicațiile forțelor de ordine care se află în stradă pentru liniștea și siguranța tuturor cetățenilor”, mai spune Jandarmeria.

Jurnalistul s-a întrebat, pe pagina sa de Facebook, de ce Jandarmeria a creat „diversiune și haos”, deși protestatarii s-au dovedit pașnici în peste 500 de zile de manifestări.

„Ne readucem aminte că Jandarmeria Română aproape a lipsit cu totul de la mitingul partidelor aflate la putere, noi am documentat și asta. Eu sunt bine, mulțumesc pentru mesaje, am doar o vânătaie la genunchi. Dar gândurile mele merg la toți oamenii care au fost astăzi loviți de brațul armat al statului, și ridicați, și abuzați, așa cum văd acum în filmările colegilor de la Passport Productions, pe care le publicăm mâine. Pentru acești oameni loviți și învinețiți nimeni nu a sunat la Ambasada Germaniei, la Ministerul de Externe German sau alte instituții care au fost imediat averitzate de ceea ce mi se întâmpla mie – eu, jurnalist german. Vestea cea bună este: brațul armat al lui Dragnea se termină acolo. Poate ești luat la secție, dar stai acolo un pic, iei o amendă abuzivă și te întorci la protest. Chiar am auzit discuții între polițiștii ieșiți la țigară care se întrebau cum vor mai face treabă dacă intră în vigoare modificările la codul penal. Îmi pare rău că românii au ajuns să lupte încă o dată în 30 de ani pentru libertate, dar sunt alături de voi. Nu vă lăsăți intimidați de abuzuri!”, a scris Paul Arne Wagner.

Acesta mai a ajuns la concluzia că, după documentările din timpul protestelor care s-au întins pe mai bine de un an de zile, Jandarmeria a ajuns o instituție „scăpată de sub control, o forță opresivă care face abuzuri sistematice”.

„În secția de poliție am văzut astăzi o harababură. În miezul nopții aproape, jandarmi intrau și ieșeau din camere, alergau, oameni erau aduși, inclusiv oameni bătrâni, cu care „organele” nu știau ce să facă. În acest timp, însuși jandarmul care m-a ridicat, cu niște ochi tulburi și o atitudine extrem de violentă, de brută, a stat doar lângă mine în secția de poliție, deși am spus că este acolo că să mă intimideze și aș preferă să iasă. Am fost acuzat de lucruri contradictorii, diferite de la jandarm la jandarm, minciuni, cum că i-aș fi agresat și tot așa. Apoi ceva ciudat s- aîntâmplat, și au încercat să mă facă să semnez un avertisment „că să nu primesc amendă”. Și să plec. Dar eu nu am fost lăsat nici măcar să îl citesc, așa că nu am putut semna!”, a mai scris jurnalistul.

Precizările vin după ce printre protestatarii ridicați de jandarmi, miercuri seară, în timpul manifestației din Piața Victoriei s-a numărat și un jurnalist german, Paul Arne Wagner.

„Inca nu stim cati protestatari au fost ridicati de jandarmi, printre care si colegul nostru Paul Arne Wagner, si nici unde au fost dusi. Jandarmeria romana nu considera ca jurnalistii, chiar si cei straini, au vreun drept de a participa si a documenta aceste manifestatii democratice”, se arată pe pagina de Facebook a Passport Production, firmă care a realizat un documentar despre Liviu Dragnea, în Teleorman.

Unul din liderii manifestanților din Piața Victoriei, Mihai Cristian Dide, a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că jurnalistul german a fost ridicat de către jandarmi, alături de mai mulți protestatari, și dus la poliție.

Jandarmeria Capitalei a anunțat, miercuri seară, că șase protestatari, care au blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor din zona Pieței Victoria, au fost ridicați și duși la poliție pentru audieri. Anterior, alți doi manifestanți au fost amendați cu 4.500 de lei.

FOTO: Facebook Paul Arne Wagner

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?