Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru înființarea Muzeului Național „Brătianu”

Redactor:
Diana Grigore
Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru înființarea Muzeului Național „Brătianu”
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede înființarea Muzeului Național „Brătianu", aceasta urmând să intre în vigoare de la 1 februarie. Muzeul va fi în subordinea Ministerului Culturii, cu sediul în județul Argeș.

„Se înființează Muzeul Național „Brătianu”, denumit în continuare Muzeul, instituție publică de importanță națională, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii, cu sediul în imobilul „Vila Florica” Ansamblul conacului Brătianu – Florica, situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș”, prevede legea promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit acesteia, Muzeul va avea următoarele obiective: „aducerea în atenția publicului a figurilor marcante ale familiei Brătianu, a contribuției acestora la cultura și istoria românilor, respectiv formarea României Moderne și a României Mari; organizarea unui departament de documentare – bibliotecă, care să dețină colecții de cărți, publicații și cataloage ilustrând bibliografia privind viața și opera membrilor familiei Brătianu, studii de specialitate, monografii, albume, fotografii, alte documente; publicarea de studii, cataloage și albume, ca rezultat al cercetărilor întreprinse.

Muzeul va avea ca obiectiv și achiziționarea de documente, obiecte cu caracter documentar, lucrări pentru colecția Muzeului; crearea unei secții de activități de pedagogie muzeală pentru copii și tineret cu scopul stimulării creativității acestora; organizarea de activități menite să contribuie la aprofundarea și mediatizarea, de o mai mare amploare, a informațiilor despre istoria familiei Brătianu și a locurilor unde aceasta a trăit”.

Totodată, muzeul va avea, printre atribuțiile sale, colecționarea de documente și mărturii cu privire la biografiile și personalitățile membrilor familiei Brătianu; elaborarea, coordonarea, precum și participarea, prin reprezentanți, la programe și/sau proiecte de cercetare, stagii de pregătire și instruire în domeniul specific; stabilirea de relații de tip parteneriat public-privat cu persoane fizice sau juridice din țară și din străinătate, organizații neguvernamentale sau efectuarea de studii și cercetări pentru aprofundarea cunoașterii importanței familiei Brătianu în dezvoltarea României.

Instituția va organiza, de asemenea, activități de cercetare științifică, conferințe, expoziții sau seminarii cu caracter educativ; f) editarea și publicarea de studii, cărți, articole, corespondență, memorie fotografică, colecții de documente, albume fotografice privind personalitățile membrilor familiei Brătianu și va achiziționa ori accepta cu titlu de donație de obiecte, fotografii, documente sau publicații care au aparținut ori constituie materiale documentare privind viața membrilor familiei Brătianu.

Legea prevede că activitatea Muzeului va fi finanțată din subvenții acordate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Culturii și din venituri proprii.

„Muzeul este condus de un manager desemnat prin ordin al ministrului culturii, în urma unui concurs de proiecte de management, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 269/2009″, se mai arată în legea promulgată de Iohannis.

Aceasta va intra în vigoare la data de 1 februarie

Camera Deputaților a adoptat pe 18 decembrie, decizional, proiectul de lege privind înființarea Muzeului Național „Brătianu”.

ŞOC! 3 fotbalişti de naţională au chemat o actriţă XXX şi au pus-o să plătească...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Șocant! Cum l-a țepuit pe Cătălin Moroșanu tânărul pentru care a strâns bani să îi...
Aplicația care te anunță dacă ai Covid prin scanarea ochilor. Nemții vor să revoluționeze testarea...
„Dexit”. Partidul german de opoziţie AfD anunţă că va face campanie pentru ca Germania să...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Microcipul care detectează Covid-19 în corp înainte să ai simptome. Cum funcționează. VIDEO
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
O populație MISTERIOASĂ descoperită recent, de care nimeni nu știa, îi ULUIEȘTE pe oamenii de...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Incredibil! Cât costă, de fapt, o oră suplimentară muncită de polițiștii locali
Tragedie în familia unui model celebru. A paralizat după ce a mâncat un pretzel
ȘOC! Dispare restricția care îi enerva cel mai mult pe români. Se aplică de la...
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Partea întunecată a muncii în vremea COVID. Lucratul de acasă şi izolarea duc la o...
Inchide