• Publicat:
Știri

Klaus Iohannis, despre plafonarea pensiei minime: Nu dau indicații Guvernului prin televizor

Klaus Iohannis, despre plafonarea pensiei minime: Nu dau indicații Guvernului prin televizor
Klaus Iohannis a afirmat, joi, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Cotroceni, că va discuta cu Guvernul despre plafonarea pensiei minime la 704 lei, nivelul anului 2020. Șeful statului a spus că discuția este una foarte serioasă și nu vrea să dea indicații prin televizor.

Întrebat dacă a discutat cu Guvernul referitor la plafonarea pensiei minime la nivelul din 2020, Klaus Iohannis a precizat: „Este o discuție pe care trebuie să o purtăm și o vom purta”.

Chestionat dacă susține o astfel de măsură, Iohannis a declarat: „Auziți, nu vreau să dau eu acuma niște indicații prin televizor cum trebuie să calculeze Guvernul pensiile. Este o discuție foarte serioasă cea în jurul pensiilor. Discuția se va purta cu argumente și, evident, obiectivul final este să se găsească soluții care sunt sustenabile, plătibile și prin care se elimină inechitățile și, evident, se cresc pensiile. Toată lumea întreabă: «cresc pensiile?». Da, vor crește pensiile. Este un lucru evident, fiindcă ne dorim acest lucru, nu din alt motiv”.

 

Inchide