Liderul PSD Giurgiu, declarații controversate despre Diaspora: Sunt 700.000 de oameni cu domiciliu, restul fiind fetele alea de le duc ăștia / Niculae Bădălău revine cu explicații: M-am referit la partea legală / Reacțiile politcienilor: Diaspora nu merită o reprezentare a PSD / Vicepreședinte PSD: Declarațiile lui au fost total deplasate

Liderul PSD Giurgiu, declarații controversate despre Diaspora: Sunt 700.000 de oameni cu domiciliu, restul fiind fetele alea de le duc ăștia  / Niculae Bădălău revine cu explicații: M-am referit la partea legală / Reacțiile politcienilor: Diaspora nu merită o reprezentare a PSD / Vicepreședinte PSD: Declarațiile lui au fost total deplasate
Publicat: 29/11/2019, 22:08

„În afara faptului că e o discriminare, dânșii să voteze trei zile și noi una… Mie nu poate să mi se dea un drept și altuia nu. Noi trebuie să găsim formele prin care și dânșii… Acum e discuția pe câte locuri dăm în Diaspora. Dacă vreți să puneți pe listă și Diaspora, cine nu vă lasă? Azi au patru cu doi. Ei au 700.000 de oameni, avem, care au domiciliul, pașapoartele alea cu domiciliul, care-s legale, restul, până la trei, cinci milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fete alea de le duc ăștia, eu știu, nu știu, nu ilegal, da”…”, a declarat Niculae Bădălău într-o conferință de presă susținută la Giurgiu.

El a mai spus că cei care vor majorarea numărului de parlamentari pentru Diaspora vor „o nebunie”.

Până la ora transmiterii știrii, Niculae Bădălău nu a putut fi contactat pentru a-și explica declarația.

În august 2018 Niculae Bădălău a participat la o petrecere în timpul căruia lăutarii au cântat despre „nașul Bădălău” și au jignit Diaspora.

„Să vă dea Dumnezeu sănătate. Pentru nașul Nicu Bădălău și pentru tot PSD-ul. Nașule, să știi că strofa nu e porno e un pic așa….că și ăștia a zis «M…PSD». Lai, lai lai, să vină Diaspora…hai, lai,lai,lai că noi ne pi…m pe ea”, a spus lăutarul la microfon.

Niculae Bădălău: Discuția a plecat de la câți reprezentanți ar trebui să aibă Diaspora

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a revenit, vineri, cu explicații, după ce a declarat anterior că sunt în străinătate 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”, că declarația sa a fost înțeleasă greșit.

„Eu am spus-o și încă o dată v-o repet, dacă s-a înțeles altceva decât am vrut să spun, regret, dar așa cum, am rude, am prieteni, nu mi-a plăcuit niciodată demagogia și cred că lucrurile ar trebui spuse corect, discuția a plecat de la câți reprezentanți ar trebui să aibă Diaspora. Eu m-am referit la partea legală, ca să știm legal câți oameni avem în străinătate. Eu respect oamenii de acolo, respect oamenii care muncesc, au dreptul să voteze, dar eu m-am referit la oamenii exact, ca să știm câți au dreptul să voteze”, a declarat Niculae Bădălău, la Antena 3.

Reacții la declarațiile cotroversate ale lui Bădălău | Un deputat PNL îi cere demisia de la conducerea PSD Giurgiu: A jignit românii de peste hotare / Negrescu reacționează: Deplâng orice exprimare nefericită / Dacian Cioloș: Bădălău are dreptate parțial. Diaspora nu merită o reprezentare a PSD /Vicepreședinte PSD: Declarațiile lui au fost total deplasate

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi îi solicită demisia lui Niculae Bădălău din funcția de lider al filialei PSD Giurgiu, după ce social-democratul a spus că sunt 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

Citește continuarea…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA