Liderul sindical Liviu Luca, trimis în judecată în dosarul privind administrarea patrimoniului CNSLR-Frăția

Liderul sindical Liviu Luca, trimis în judecată în dosarul privind administrarea patrimoniului CNSLR-Frăția
Publicat: 03/05/2012, 13:46
Actualizat: 03/05/2012, 13:46

Liviu Luca a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în dosarul privind semnarea unui contract de management de către societate Sind Tour Trading SRL, la care CNSLR-Frăția este acționar majoritar, cu o firmă timișoreană referitor la preluarea în administrare a patrimoniului confederației.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Luca prim-vicepreședinte al CNSLR Frăția, pentru folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și fals în înscrisuri sub semnătură privată, comis pentru a ascunde o infracțiune asimilată celor de corupție.

În acest dosar vor fi judecați și Neculai Miron, director general la Grup Mir, pentru complicitate la infracțiunea de folosire a autorității sau influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și instigare la infracțiunea de folosire cu rea credință a fondurilor societății, precum și Florin Dumitrescu, director general adjunct la Grup Mir, petnru folosire cu rea credință a fondurilor societății.

Dosarul va fi judecat de magistrații Judecătoriei Sector 1 București.

Procurorii arată în rechizitoriul trimis instanței că, în cursul anului 2011, Liviu Luca, folosindu-și influența de prim-vicepreședinte al CNSLR Frăția, a înlesnit încheierea unui contract de management între societățile Sind Tour Trading SRL, la care CNSLR-Frăția este acționar majoritar, și Tour Mirinvest SRL Timișoara, prin care cea de-a doua societate a obținut foloase necuvenite de 732.000 de euro.

„Anterior încheierii contractului de management, firmele din componența Grup Mir (inclusiv Tour Mirinvest) înregistraseră pierderi considerabile”, notează procurorii în documentul citat.

Sind Tour Trading SRL este o societate comercială în care CNSLR-Frăția deține 95% din capitalul social și are ca obiect de activitate prestarea de servicii turistice, în calitate de administrator al unor hoteluri aflate în patrimoniul sindicatelor, a precizat DNA într-un comunicat de presă.

Contractul de management încheiat cu SC Tour Mirinvest SRL obliga această societate la realizarea de investiții de minimum șase milioane de euro din fondurile sale, precum și la efectuarea de servicii de administrare.

„Or, reprezentanții firmei, inculpații Dumitrescu Florin și Miron Neculai au folosit nu banii S.C Tour Mirinvest S.R.L, cum se stipula în clauzele contractului, ci pe cei ai SC Sind Tour Trading SRL. Astfel, în perioada mai – august 2011, cei doi au încheiat trei contracte (unul de reabilitare a hotelurilor și două de distribuție de produse) folosind suma de aproximativ 732.000 de euro ce aparține SC Sind Tour Trading SRL, contractele fiind acordate unor firme aflate sub controlul direct sau indirect al asociaților S.CTour Mirinvest S.R.L.”, au precizat procurorii DNA în comunicat.

Potrivit procurorilor, încheierea contractului de management a fost posibila prin aceea că, la data de 18 aprilie 2011, Liviu Luca, în calitate de prim-vicepreședinte al CNSLR-Frăția, a emis o decizie, cu încălcarea dispozițiilor statutare (fără a fi întrunit în Biroul Operativ numărul de voturi necesar luării unei decizii valabile), prin care a dispus înlocuirea administratorilor societății Sind Tour Trading cu un nou administrator, și anume societatea Tour Mirinvest SRL Timișoara, firmă reprezentată de Neculai Miron și Florin Dumitrescu.

„Pentru a crea aparența de legalitate a votului său din Adunarea Generală a Acționarilor, inculpatul Luca Liviu a inserat în cuprinsul deciziei din 18 aprilie 2011 date nereale referitoare la procesul verbal al ședinței, deși cunoștea că acea hotărâre a fost luată cu încălcarea prevederilor statutare”, potrivit procurorilor.

Astfel, la data de 20 aprilie 2011, ca urmare a acestei decizii nestatutare, Liviu Luca, în calitate de reprezentant al CNSLR-Frăția în Adunarea Generală a Acționarilor a SC Sind Tour Trading SRL, a votat pentru încheierea contractului de management între această societate și Tour Mirinvest SRL pe baza ofertei depuse de Neculai Miron.

„Contractul, pe o perioadă de 9 ani, avea să fie semnat în aceeași zi. Practic, administratorul Tour Mirinvest SRL avea obligația de a efectua investiții și de a realiza un profit de minimum 600.000 de euro pe an din exploatarea bazelor turistice și de tratament aflate în administrarea societății Sind Tour Trading SRL”, au mai arătat procurorii în documentul citat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Melinda Gates a părăsit fundația înființată alături de fostul soț Bill Gates
×