LOTO, LOTO 6 din 49. Surpriză la jocul Loto 6 din 49: Avem un milionar. Marele premiu a fost de 11 milioane de euro

Publicat: 15/07/2013, 09:49

LOTO, LOTO 6 din 49.În speranța îmbogățirii peste noapte, românii au cumpărat bilete la Loto 6 din 49, din noiembrie 2012 (de când s-a înregistrat ultimul premiu la Loto 6 din 49) și până în prezent, în valoare de aproximativ 280 milioane de lei – 62 de milioane de euro. Ministerul Finanțelor, cel care deține Loteria, îi cere instituției, an de an, să primească mai mulți bani.

Au trecut opt luni de când nu s-a mai câștigat marele premiu la cel mai popular joc al Loteriei „Loto 6 din 49″, ultima tragere câștigătoare fiind pe 15 noiembrie 2012. Aproximativ 19 milioane de euro au fost încasate de Loteria Națională pentru biletele jucate la Loto 6 din 49 doar în lunile iunie și iulie 2013.

LOTO, LOTO 6 din 49 Ultima oră: Marele premiul la Loto 6/49, de peste 11 milioane de euro, a fost câștigat, duminică, numerele câștigătoare 22, 49, 18, 7, 47 și 6 fiind pe un bilet înregistrat la o agenție din Galați, completat cu trei variante simple și o variantă Noroc, pentru care jucătorul a plătit 16,9 lei.

Loto, Loto 6 din 49. Ultima oră. Numerele extrase pe 14 iulie:

Loto 6 din 49:22, 49, 18, 7, 47, 6

Noroc: 5151246

Joker: 38, 17, 37, 28, 8 și 2

Loto 5 din 40:32, 25, 23, 10, 3 și 36

Super Noroc:418731

Noroc Plus:805737

În prezent, la Loto 6 din 49, categoria I, se înregistrează un report record în valoare de aproximativ 48,6 milioane lei – peste 11 milioane euro, potrivit site-ului Loteriei Naționale. În primele șase luni ale acestui an, la Loto 6 din 49 s-au înregistrat 238.396 de câștiguri, în valoare totală de peste 16,7 milioane lei – peste 3,7 milioane euro.

În Regulamentul Loterieise precizează că scopul său, „este atragerea unei părți din disponibilitățile bănești ale populației, pe baza liberului consimțământ, în vederea creării fondurilor necesare finanțării unor obiective de interes public și atribuirii de câștiguri participanților la jocurile pe care le organizează”.

Loto, Loto 6 din 49.Pe baza „liberului consimțământ al românilor”, s-au jucat peste 55 de milioane de variante simple la Loto 6/49 din noiembrie 2012 și până în prezent. Extragerile loto au avut loc în fiecare zi de joi și duminică, existând și două extrageri speciale cu ocazia Anului Nou și de Paște, când au fost extrageri duble. Prețul unei variante simple a costat între 4 lei – 2012, 4,8 lei – 2013, 8 lei – Anul Nou, 10 lei – Paște, 5,6 lei – extragerea din 3 martie.

Premiul cel mare pus în joc la categoria I a Loto 6 din 49, care a atins cote istorice, i-a făcut pe români să joace și mai mult. Numai în ultima lună, potrivit datelor prezente pe site-ul Loteriei Naționale, s-au jucat peste 17 milioane de variante. Dacă înmulțim numărul variantelor cu 4,8 lei, se va putea constata că în luna iunie și începutul lunii iulie, jucători au lăsat la agențiile Loto peste 80 de milioane de lei, reprezentând aproximativ 19 milioane de euro. La ultima extragere la Loto 6 din 49, Loteria a încasat din biletele jucate 5.263.147 lei. Extragerile din 7 iulie și 30 iunie au fost cele mai profitabile pentru Loteria Națională, existând la fiecare extragere peste două milioane de variante simple plătite de jucători. Ținând cont că prețul unei variante a fost tot de 4,8 lei, la cele două extrageri Loteria Națională a încasat aproximativ 20,8 milioane de lei.

Loto, Loto 6 din 49.Pe lângă fondurile obținute din vânzarea biletelor, statul percepe și impozit pentru câștiguri. Site-ul Loteriei Naționale informează: „conform OUG 58/26.06.2010, începând cu data de 01.07.2010 veniturile din jocurile de noroc se impun prin reținerea la sursă, cu o cota de 25% aplicată asupra venitului net. Venitul net se calculează la nivelul câștigurilor realizate într-o zi de la același organizator sau plătitor. Venitul net reprezintă diferența dintre câștigul obținut și suma neimpozabilă de 600 de lei. Impozitul se va calcula și reține la sursă la momentul plății câștigului”.

Gândul vă prezintă istoricul câștigurilor la Loto 6 din 49 din ultimii ani.

Loto, Loto 6 din 49.Unde se duc banii de la Loterie?

Liliana Mincă, cea care a condus compania națională Loteria Română în perioada 2006 – 2009, a declarat pentru gândul că minim 40% din încasările de la extrageri trebuie să meargă către fondul de câștiguri.

„Restul banilor merg în conturile Loteriei Române, iar aceste sume sunt purtătoare de dobândă. Din aceste sume sunt plătite salariile angajaților de la Loterie, cheltuielile curente și cu dezvoltarea jocurilor. La încheierea exercițiului financiar al fiecărui an de activitate banii ar trebui să meargă către finanțarea obiectivelor de interes public național. La Loterie există un acționar unic, statul român, prin intermediul Ministerului Finanțelor. La încheierea exercițiului financiar, tot profitul, care poate fi mai mic sau mai mare, în funcție de managamentul companiei, se duce la Trezorerie, la Ministerul de Finanțe. După ce banii pleacă către Trezorerie, Loteria Națională nu mai urmărește ce s-a întâmplat cu ei. Nu avem niciun drept să controlăm cum au fost cheltuiți acești bani, Ministerul de Finanțe nu informează ce s-a întâmplat cu aceste sume”, a spus Mincă.

Potrivit acesteia, banii pot fi direcționați către finanțarea locuințelor tinerilor – programul ANL, cinematografie sau sport.

„În momentul acesta, mi-am propus să vin cu un proiect de lege pentru ca banii virați de Loterie către stat să meargă către persoanele cu dizabilități, sistemul de sănătate, învățământ”, a declarat Mincă.

Loto, Loto 6 din 49.Se joacă din ce în ce mai puțin. „Loteria nu a fost creată să dea câștigători pe bandă rulantă”.

Liliana Mincă afirmă că în timpul mandatului său s-a dat cel mai mare premiul din istoria Loteriei, dar că exista un interes mai mare pentru jocul Loto 6 din 49.

„Ministerul Finanțelor cere an de an realizări din ce în ce mai mari. Este adevărat că la Loterie se joacă din ce în ce mai puțin. Când am dat cel mai mare premiu din istoria Loteriei s-au jucat peste 33 de milioane de variante. Compania este decredibilizată, nimeni nu a luat apărarea Companiei, Ministerul de Finanțe nu a luat vreo măsură, CNA trebuia să ia măsuri”, spune parlamentarul PP-DD.

La ultima extragere Loto 6 din 49 numărul variantelor jucate a fost cu puțin peste un milion, iar maximul acestui an îl reprezintă 2,2 milioane de variante jucate la o extragere.

„Eu îi îndemn pe toți să joace o variantă simplă, să nu devină dependenți de jocurile de noroc, pentru că principala regulă pentru a câștiga este să joace. Trebuie să se gândească că nu fac altceva decât să contribuie la finanțarea obiectivelor de interes public național. Loteria nu a fost înființată să scoată câștigători pe bandă rulantă”, este îndemnul fostei șefe de la Loteria Române pentru români.

LOTO, Loto 6 din 49.Cum se trasformă 10 bani într-un milion de euro

Datele prezentate de Gândul sunt pentru perioada 20 noiembrie 2012 – 11 iulie 2013, cursul valutar a fost calculat la 4,5 lei pentru un euro, iar informațiile sunt cele prezente pe site-ul Loteriei Naționale. Precizăm că prețul unui bilet la ghișeu este de 4,9 lei și nu 4,8 lei cum este prezentat pe site, adăugându-se o taxă pentru hârtia folosită. Diferența la încasări, prin adăugarea celor 10 bani, este, doar pentru primele șase luni ale acestui an, de aproape un milion de euro.

Numere loto – Loto, Loto 6 din 49 – care sunt numerele câștigătoare la extragerea de duminică?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului