Luare de ostatici într-un oficiu poștal din Drumul Taberei. Un bărbat înarmat cu un topor a cerut alipirea României de Moldova și „taxe ca în Italia”

Luare de ostatici  într-un oficiu poștal din Drumul Taberei. Un bărbat înarmat cu un topor a cerut alipirea României de Moldova și taxe ca în Italia
Publicat: 30/10/2012, 19:05
Actualizat: 06/07/2016, 11:12

UPDATE 19.00Bărbatul care a intrat marți cu un topor și un cuțit într-un oficiu poștal din cartierul bucureștean Drumul Taberei a fost reținut pentru 24 de ore, el fiind urmărit penal pentru amenințare, distrugere, lipsire de libertate, port ilegal de armă albă și ultraj.

UPDATE 17.00Atacatorul de la Poștăeste urmărit penal pentru amenințare, distrugere, lipsire de libertate, port ilegal de armă albă și ultraj, anchetatorii precizând că acesta și-a premeditat fapta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, Sebastian Mierliță, care este și procuror de caz, s-a stabilit că Florin Niedbala a venit în Capitală în 28 octombrie și s-a cazat la un hotel. În urmă cu o zi, el a identificat, în apropierea hotelului, Oficiul Poștal nr. 23 din strada Romancierilor, unde a intrat, marți, înarmat cu un topor și un cuțit cu lama de 20 de centimetri, a amenințat mai multe persoane, a lipsit de libertate un bărbat și o femeie și a distrus mai multe bunuri, a mai spus Mierliță.

Anchetatorii au mai stabilit că, în 1997, Niedbala a fost condamnat pentru vătămare corporală din culpă, în urma unui accident rutier.

Sebastian Mierliță a mai spus că, din investigațiile de până acum, nu a rezultat că bărbatul ar avea probleme medicale de natură psihiatrică.

UPDATE 14.00Florin Niedbală se judecă de anul trecut cu Poliția din Râmnicu Vâlcea, contestând o amendă de 156 de lei. În primă instanță, Judecătoria din Drăgășani l-a condamnat la 88 ore de muncă în folosul comunității, însă bărbatul a contestat mai departe sentința, la Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Aici, judecătorii i-au redus condamnarea la 15 ore în folosul comunității, însă Niedbala a contestat sentința la Tribunalul Vâlcea și se judecă în continuare cu polițiștii care l-au amendat.

UPDATE 13.50Bărbatul care a intrat înarmat cu un topor într-un oficiu poștal din cartierul Drumul Taberei și a amenințat persoanele aflate în unitate are 34 de ani, este din județul Vâlcea și cerea „alipirea României de Moldova” și „taxe ca în Italia”, au declarat marți pentru Mediafax surse apropiate anchetei.

Potrivit surselor citate, bărbatul se numește Florin Niedbală și este de două zile în București.


Un bărbat înarmat cu un topor și cu un cuțit a luat ostatice, marți, mai multe persoane aflate într-un oficiu poștal din cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei, amenințându-i pe oameni și nelăsându-i să părăsească unitatea.

El a fost imobilizat de polițiști și este în prezent audiat la secția 25 de Poliție. Conform polițiștilor, bărbatul a intrat în oficiul poștal și a cerut să vină reprezentanții presei, pentru a-și exprima anumite nemulțumiri.

Incidentul s-a petrecut într-un oficiu poștal de pe strada Romancierilor, unde un bărbat înarmat cu un topor a început să amenințe persoanele aflate acolo, nepermițându-le să iasă.

Nicio persoană nu a fost rănită, însă o angajată a oficiului poștal a fost dusă la spital, fiind în stare de șoc. Femeiaa fost dusă la Spitalul Universitar de Urgență București, a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Poșta Română, Dan Dumitrescu.

El a precizat că, din primele informații, se pare că agresorul „are antecedente medicale”.

Dan Dumitrescu a spus că în momentul în care care bărbatul a intrat înarmat cu un topor, în oficiul poștal din strada Romancierilor erau patru angajați și clienți.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), Leonard Grecescu, a declarat că la unitatea sanitară a fost adusă de un echipaj SMURD o femeie de 53 de ani, în stare de șoc, aceasta fiind victima unei agresiuni. El a precizat că femeia este în investigații.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani