Magdalena Șerban, suspecta în cazul crimei de la metrou, acuzată că a amenințat doi angajați ai penitenciarului Jilava

Redactor:
Mihaela Gidei
Detalii în articol

„E vorba de amenințare. Ea era în cameră. În data de 18 decembrie, persoana privată de libertate în vârstă de 36 de ani, arestată preventiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, fără un motiv anume, a adresat injurii și amenințări cu moartea asupra două agente supraveghetor de pe secția de deținere. Conform dispozițiilor legale, s-a procedat la anunțarea conducerii unității, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe Tribunalul Ilfov pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, conform art 275 Cod Penal. E vorba de mijloace de comunicare directă”, a declarat Denisa Ene, reprezentant al Penitenciarului Jilava, pentru MEDIAFAX.

La momentul transmiterii știrii, Magdalena Șerban este în fața judecătorilor de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel București, aceasta contestând arestarea preventivă.

Magistrații Tribunalului București au decis, săptămâna trecută, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a Magdalenei Șerban, femeia care a împins o tânără de 25 de ani în fața metroului, la stația Dristor 1, aceasta decedând în urma impactului. Atacul a avut loc marți, în jurul orei 19.45. După ce victima a căzut pe șine, în timp ce aceasta încerca să se agațe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul.

Anterior, în aceeași zi, în jurul ore 15.35, în timp ce se afla pe peronul stației de metrou Costin Georgian, femeia a împins o altă tânără spre liniile de metrou, cu intenția vădită de a o arunca în fața trenului care tocmai intra în stație, fata reușind să opună rezistență și să fugă.

Magdalena Șerban va fi supusă unei expertize psihiatrice în urma căreia se va stabili dacă a avut discernământ în momentul producerii faptelor.

Inchide