Mai multe obiecte de artă din colecția lui Corneliu Vadim Tudor au fost scoase la licitație

Mai multe obiecte de artă din colecția lui Corneliu Vadim Tudor au fost scoase la licitație
Publicat: 10/11/2015, 12:27
Actualizat: 11/11/2015, 11:35

Licitația „Colecția unui român. Corneliu Vadim Tudor” cuprinde 315 obiecte și va avea loc pe 24 noiembrie, de la ora 19.30, la Athénée Palace Hilton din București, informează site-ul artmark.ro.

Trei semnături olografe ale lui Napoleon Bonaparte se vor licita pornind de la suma de 7.000 de euro, fiind cel mai scump set al colecției, urmat de stiloul Montegrappa Roma Aeterna, din aur și baga – folosit de Corneliu Vadim Tudor în ocazii de protocol -, în cutia sa originală, ediție limitată, piesă de colecție, al cărui preț pornește de la 6.500 de euro.

Între obiectele scoase la licitație se află și manuscrisul de călătorie al lui Badea Vasile, continuator al lui Badea Cârțan, conținând peste 100 de notații olografe ale autorităților vremii, între care Nottara, Brătianu, Eremia Grigorescu, Djuvara, raritate absolută, piesă de muzeu, 1914 – 1926, cu un preț de pornire de 5.000 de euro, și un ceas de trăsură, de secol XIX, care i-a aparținut lui Mihail Kogălniceanu, piesă de colecție, al cărui preț pornește de la 900 de euro.

Printre scrisorile din colecția lui Corneliu Vadim Tudor se numără și cea a scriitorului francez Victor Hugo, purtând semnătura olografă (preț de pornire de 2.500 de euro), cea a scriitorului francez Anatole France, purtând semnătura acestuia (preț de pornire de 850 de euro), dar și ultima voință a mareșalului Ioan Antonescu, adresată mamei și soției sale, din ziua condamnării sale la moarte de către Tribunalul Poporului, 17 mai 1946, purtând semnătura olografă (preț de pornire 450 de euro).

Un carnețel de autografe din anii ’20, conținând semnături rare ale personalităților românești ale vremii, precum Take Ionescu, Octavian Goga, Elena Văcărescu, Nicolae Iorga, patriarhul Miron Cristea, George Enescu, principesa Ileana, Virgil Madgearu, Regina Maria și Martha Bibescu, are un preț de pornire de 450 de euro.

În ceea ce privește obiectele de cult scoase la licitație, cel mai valoros dintre acestea este o icoană cu ferecătură de argint, înfățișându-i pe Sfântul Mare Mucenic Ioan Războinicul și pe Sfânta Muceniță Varvara, apărătorii credinței, care a aparținut mareșalului Ion Antonescu, piesă de colecție, cu un preț de pornire de 600 de euro.

Prețul unei fotografii a cântărețului Louis Armstrong, cu autograf, pleacă de la 450 de euro, iar cel al fotografiei compozitoului George Enescu, cu autograf, de la 125 de euro. O altă imagine, a papei Ioan Paul al II-lea alături de patriarhul teoctist și Corneliu Vadim Tudor, în timpul vizitei suveranului pontif la București, în mai 1999, are un preț de pornire de 90 de euro.

Printre vedetele de cinema ale căror fotografii cu autograf sunt scoase la licitație din colecția lui Corneliu Vadim Tudor se numără Catherine Deneuve (de la 75 de euro), Sophia Loren (de la 50 de euro), Alain Delon (de la 50 de euro) și Brigitte Bardot (de la 50 de euro).

O imagine care îi înfățișează pe scriitorul Marin Preda alături de publicistul Dinu Săraru, realizată de Vasile Blendea, pornește de la 30 de euro, iar o fotografie cu poetul Nichita Stănescu, semnată de autor, are un preț ce pornește tot de la 30 de euro.

Corneliu Vadim Tudor, născut pe 28 noiembrie 1949, la București, a fost scriitor și politician, fondator al Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European și senator. A înființat revista România Mare, a scris 32 de cărți, din care volume de poezie și publicistică și a candidat de cinci ori la președinția României. A murit pe 14 septembrie 2015, la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei din București.

Mai multe detalii despre licitația „Colecția unui român. Corneliu Vadim Tudor” se găsesc pe site-ul artmark.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Devine obligatoriu prin lege în România. Îți confiscă toți banii. Se aplică din 1 octombrie
Cine a fost amanta lui Florin Piersic. S-a iubit cu actorul timp de nouă ani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Anders Celsius, omul din spatele scalei de temperatură