Marius Iacob, AUDIAT la Parchet, după denunțul lui Sebastian Ghiță împotriva Laurei Codruța Kovesi

Publicat: 21/12/2018, 14:01

Procurorul șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Marius Iacob, a ajuns, vineri, la sediul Parchetului General, fiind chemat de către Secția de anchetă a magistraților pentru a fi audiat în dosarul deschis ca urmare a denunțului depus de Sebastian Ghiță contra Laurei Codruța Kovesi.

„Nu pot să spun nimic, am fost convocat pentru această procedură judiciară, motiv pentru care nu pot face declarații”, susține procurorul Marius Iacob.

Pe 13 decembrie, și Dumitru Cârstea, socrul lui Sebastian Ghiță, s-a prezentat la Parchetul General, de care aparține Secția de anchetă a magistraților, pentru a fi audiat după denunțul depus de omul de afaceri contra fostului procuror-șef DNA, Laura Codruța Kovesi. „Mi-a spus că (Laura Codruța Lovesi -n.r.) i-a cerut bani ca să încheie în triumf cazul, fiindu-i necesară această poziționare pentru a accede într-un post de procuror-șef. Cumplită e un termen bun? Sunt copiii pe care-i ferești de televizor și cărora începi să le explici că nu e adevărat că o doamnă precum Kovesi spune că tatăl lor e mincinos, dovedindu-se de fapt că cea care minte este doamna în cauză. După legile justiției, (Laura Codruța Kovesi -n.r.) ar trebui să plătească”, a declarat Dumitru Cârstea, la ieșirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Întrebat ce i-a spus Laura Codruța Kovesi când venea la ei acasă, Dumitru Cârstea a răspuns: „Îmi explica la masă, la o peterecere, vorbe. Nu a vorbit niciodată de dosare”.

Și Andreea Cosma a fost la Parchetul General pentru a depune documente în cazul denunțului pe care l-a formulat omul de afaceri Sebastian Ghiță contra fostului procuror-șef DNA Laura Codruța Kovesi, dosar în care parlamentara este martoră.

AndreeaCosmas-a prezentat, marți, la Parchetul General, pentru a fi audiată în dosarele care vizează procurorii de la DNA Ploiești, ea subliniind că în luna ianuarie va depune un denunț împotriva unui judecător care ar colabora în mod ilegal cu cei de la Ploiești.

„Sunt martor în mai multe dosare penale care vizează infracțiuni săvârșite de procurorii din cadrul DNA Ploiești, Onea Lucian, Mircea Negulescu, Savu Alfred, Giluela Diaconu”, a declaratAndreeaCosma, marți, la sediul Parchetului General.

Potrivit deputatuluiAndreeaCosma, în luna ianuarie va depune un denunț la Secția pentru anchetare a magistraților din cadrul Parchetului General împotriva unui judecător care, spune ea, ar colabora cu procurori de la DNA Ploiești.

„La Secția de anchetă voi veni mai multe zile la rând. Voi povesti și de circuitul procurori-judecători. Cum acționează unii judecători și cum se dau condamnări. Să spunem că am informații și cunosc lucruri despre anumiți judecătiori cu care coopera secția DNA Ploiești. Iar în ianuarie voi depune un denunț împotriva unui judecător. Nu vreau să îi dau numele acum, cu privire la săvârșirea unor infracțiuni. Aștept ianuarie ca să termine cu faptele anchetate cu privire la procurori și să începem și cu judecătorii”, a spusCosma.

A fost audiat și Nicolae Popa, condamnat la 10 ani și patru luni de închisoare în dosarul prăbușirii FNI și eliberat condiționat anul trecut.

Sebastian Ghiță susține că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa. Potrivit omului de afaceri, factura prin care a fost plătit avionul a ieșit la iveală de curând, documentele fiind descoperite printr-un control al Antifraudei.

Procurorul din cadrul Secției de anchetă a magistraților desemnat să se ocupe de denunțul depus de omul de afaceri Sebastian Ghiță contra Laurei Codruța Kovesi este Adina Florea, respinsă de președintele Klaus Iohannis la conducerea DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...