„Marius Tucă Show”. Invitați: Mihai Fifor și Raed Arafat / Ministrul interimar de Interne, despre 10 august: Nu oprește nimeni pe nimeni să protesteze / La Caracal a fost nepricepere multă, indolență multă / Șeful DSU: Implementarea sistemului AML, sub un milion de euro

Publicat: 06/08/2019, 19:28

ORA 15:50 Raed Arafat: Implementarea sistemului AML, sub un milion de euro

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus, marți că implementarea sistemului AML, care permite localizarea rapidă a celor care sună la 112, costă sub un milion de euro, și nu aproape 30 de milioane de euro așa cum se vehicula în spațiul public.

Citește continuarea…

ORA 15:47 Fifor, despre 10 august: Nu oprește nimeni pe nimeni să protesteze. Rugămintea e să o facă pașnic

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat, marți, la emisiunea „Marius Tucă Show”, referitor la protestul din 10 august, că MAI și Jandarmeria Română nu împiedică pe nimeni să manifesteze, dar a făcut un apel față de cei care vin în Piața Victoriei să protesteze pașnic.

Citește continuarea…

ORA 15:41 Fifor, întrebat dacă își dorește să rămână la Interne: Nu am fugit niciodată de răspundere

Mihai Fifor a declarat, marți, la emisiunea „Marius Tucă Show”, întrebat dacă își dorește să rămână ministru de Interne după ce trece perioada interimatului, că nu a fugit niciodată de răspundere, însă acest lucru rămâne de văzut.

Citește continuarea…

ORA 15:40 Fifor, despre măsurile din raportul 112: Mergem pe OUG. Convocăm Parlamentul în sesiune extraordinară

Ministrul interimar de Interne a declarat că măsurile de îmbunătățire a sistemului 112 incluse în raportul pe care îl va prezenta Raed Arafat vor fi implementate, dacă este nevoie, prin OUG și vaa fi convocat Parlamentul în sesiune extraordinară.

Citește continuarea…

ORA 15:35 Mihai Fifor: Există două chestiuni – lipsa dispecerilor și slaba lor pregătire

Mihai Fifor recunoaște, în emisiunea „Marius Tucă Show”, că există o mare problemă legată de angajații de la Dispeceratul de Urgență, pornind de la numărul de angajați. care este prea mic, și până la slaba pregătire a angajaților.

Jurnalistul Marius Tucă l-a pus pe ministrul de Interne în fața greșelilor în serie din cazul Caracal, pornind de la modul în care operatorul STS și apoi polițistul care preia cazul vorbesc cu Alexandra Măceșanu, fata care își anunță răpirea.

„Există două chestiuni: lipsa dispecerilor care să asigure ture normale și în număr adecvat. Dispecerul face o loterie, nu știe cine este pe celelalte apeluri. Asta nu scuză pe nimeni”, a spus ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor.

A doua chestiune identificată, este legată e slaba pregătire a dispecerilor, spune Mihai Fifor.

„Omul trebuie să aibă pregătire de specialitate. Ai nevoie de pregătire să poți aborda o astfel de problemă”,a mai spus Mihai Fifor.

ORA 15:28 Fifor: Diferența între noi și SUA e că cel care răspunde la apel are capacitatea de a dirija forțele

Mihai Fifor a declarat, referitor la sistemul 112, că diferența între România și Statele Unite ale Americii e că, la americani, operatorul care răspunde la apel are capacitatatea de a dirija forțele implicate în acțiune.

Mihai Fifor a precizat, marți, că nu s-a discutat niciodată trecerea serviciului 112 la ministerul Afacerilor Interne, dar că această chestiune poate fi pusă în discuție, dacă e necesar.

Citește continuarea…

ORA 15:24 Arafat anunță că raportul privind 112 va fi gata marți. Cuprinde și detalii privind localizarea AML

Raed Arafat a declarat că în raportul privind îmbunătățirea serviciului 112, care va fi prezentat miercuri premierului, vor fi incluse și informații privind sistemul AML care permite localizarea rapidă, dar și limitările acestuia.

„Am avut și întâlniri în paralel al grupului jruidic care să lucreze pe textele legislative. Ne-am consultat ieri cu cei de la protecția datelor. Astăzi (marți, n.r.) vom vedea formă finală a raportului și formă finală a textelor. Astăzi se lucrează la formă finală a textelor. După ce vom prezența premierului dacă acesta hotărăște le vom face publice”, a declarat Raed Arafat la Marius Tucă Show.

La rândul său, ministrul interimar Mihai Fifor, a declarat că acel raport va conține soluții de îmbunătățire a sistemului de urgență.

În privința sistemului AML (advanced mobile location), care ar permite localizarea rapidă a celui care sună la 112, Arafat a precizat că sunt limitări, care vor fi incluse în raport.

„Dacă terminalul telefonic folosit de Alexandra este unul vechi, chiar în cazul în care era implementat AML, era imposibil localizarea. Să nu creăm așteptări false. Sistemul AML are nevoie de un telefon modern. Trebuie să înțelegem că sistemele de localizare sunt AML, care acum multe țări încep să îl implementeze. Când ai dat telefon pe 112, în secundă în care ai format, AML permite deschiderea GPS chiar dacă îl ai închis, luarea poziției și transmiterea poziției de pe GPS pe un sms. Acest lucru durează între 10 și 20 de secunde. Limitările sunt dacă ești într-un beci. Aceste limitări vor fi comunicate în raport”, a explicat Arafat.

ORA 15:10 Raed Arafat, despre cazul Caracal: Ambulanța se trimite de regulă când se știe unde e persoana

Arafat a declarat, întrebat fiind de ce nu a fost trimisă o ambulanță în cazul Alexandrei Măceșanu, că indexul de la 112 era pentru persoană răpită și a fost anunțată Poliția, nu și Ambulanța.

Citește continuarea…

ORA 15:05 Mihai Fifor, despre intervenția în cazul Caracal: A fost nepricepere multă, indolență multă

Mihai Fifor a declarat că în cazul intervenției de la Caracal a reieșit multă eroare umană, nepricepere multă și indolență multă.

„A fost un șir nefericit de erori, proastă comunicare, a fost cel mai nefericit mixt de neconcordanțe posibil, care s-a soldat cu moartea Alexandrei, lucru pe care îl regretăm”, a spus Mihai Fifor, la „Marius Tucă Show”.

„Tot acest șir de erori a arătat breșe, fie că discutăm de STS, Poliție, jandarmi. Am văzut că acest lanț al sistemului nu funcționează. Sigur că putem face destituiri, încercăm să îi pedepsim pe cei care au greșit, dar încercăm să învățăm din ce a fost la Caracal. A fost eroare umană multă, nepricepere multă, indolență multă. Cercetarea din Poliție pe care o facem va arăta toate aceste chestiuni”, a mai spus Mihai Fifor, despre cazul de la Caracal.

Citește continuarea…

Știrea inițială:

Informații în exclusivitate despre localizarea prin serviciul 112 și intervențiile autorităților după apelul Alexandrei.

  1. Existau mijloace legale și tehnice pentru salvarea Alexandrei?
  2. Au făcut polițiștii tot posibilul pentru găsirea Alexandrei?
  3. Ar fi putut fi localizată cu precizie Alexandra?
  4. Care sunt principalele schimbări preconizate la serviciul 112?

Sunt doar câteva din întrebările la care vor răspunde ministrul Mihai Fifor și secretarul de stat Raed Arafat, marți, începând cu ora 15.00, într-o emisiune LIVE „Marius Tucă Show”, gandul.info, pe mediafax.ro și descopera.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...