Medic român din New York, despre descoperirea unui tratament împotriva coronavirusului: Sperăm să avem un vaccin sigur într-un interval de patru luni-un an

Medic român din New York, despre descoperirea unui tratament împotriva coronavirusului: Sperăm să avem un vaccin sigur într-un interval de patru luni-un an
Medicul Theo Trandafirescu: sperăm să avem un vaccin sigur într-un interval de patru luni-un an. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22/08/2020, 18:02
Actualizat: 06/04/2021, 16:36

Profesorul român Theo Trandafirescu, medic la Queens Hospital Center din New York spune că deși în mod normal producerea unui vaccin durează circa zece ani, acum speranța specialiștilor din SUA este ca acesta să fie disponibil în 4 luni-un an, în contextul unei curse paralele în plină desfășurare, sponsorizată la nivel guvernamental şi privat.

„Momentan, dispunând de cooperarea sectorului public şi privat şi de infuzia paralelă de capital, sperăm să avem un vaccin sigur într-un interval de patru luni-un an. În mod normal, producţia unui vaccin durează în jur de zece ani. Competiţia paralelă pentru un vaccin este în plin proces şi este sponsorizată la nivel guvernamental şi privat. De exemplu, administraţia americană a lansat Operation Warp Speed (OWS), un parteneriat între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării, organizaţii şi agenţii private medicale care ar trebui să producă 300 de milioane de vaccinuri până în ianuarie 2021. Această cursă contracronometru poate decide şi următorul preşedinte al Statelor Unite. ”, a declarat medicul român într-un interviu pentru Adevărul.

„În ultimele cinci luni am avut o explozie de informaţie medicală cu caracter  ştiinţific, pseudoştiinţific şi anecdotic. S-au experimentat şi promovat medicamente mai vechi şi mai noi cu rezultate mai bune sau mai puţin bune. În stadiul în care mai multe organe interne sunt afectate, principiile de tratament multidiciplinar se bazează pe suprimarea virusului şi a replicării virale, pe creşterea imunităţii organismului şi pe tratarea furtunii inflamatorii dată de citokine (n.r. – o moleculă pe care organismul o poate elibera pentru a activa inflamaţia, în încercarea de a inhiba şi elimina un virus) şi de coagulopatia asociată. Momentan, steroizii, anticoagulantele, Remdesivirul, plasma, anticorpii neutralizanţi, medicamentele Anti-IL-6 – nu neapărat în această ordine – pot face diferenţa în tratarea bolii. Tratamentul cu oxigen este cel mai important şi se poate distribui pe cale noninvazivă sau invazivă, prin ventilatoare. Ventilatoarele salvează vieţi şi sunt parte importantă în tratamentul insuficienţei respiratorii”, a adăugat medicul.

Theo Trandafirescu, medic român din New York: „Meciul de box dintre populaţie şi virus continuă. Încă nu e KO“

Medicul român din New York Theo Trandafirescu spune că autoritățile nu trebuie să se concentreze asupra unui raport referitor la noile cazuri de îmbolnăvire cu COvid-19, ci la evoluția în timp a acestor numere, care indică date de localizare pentru limitarea focarelor de infecție.

„Nu trebuie să ne uităm la un număr sau la un raport, ci la evoluţia în timp a acestor numere şi să aplicăm datele statistice şi de localizare pentru limitarea focarelor de infecţie şi a răspândirii virale. Meciul de box dintre populaţie şi virus continuă şi nimeni nu este KO. Încă se dau şi se primesc lovituri, nu avem un învingător. Haideţi să câştigam acest meci important şi să ne pregătim pentru meciurile viitoare! Există peste 1.000 de vectori patogeni în lume, iar aceştia pot declanşa oricând infecţiozitate.

„Îmbolnăvirea populaţiei depinde de mai mulţi factori”

Medicul care predă la Facultatea de Medicină a Universităţii Mount Sinai susține că scenariile referitoare la numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus depind de mai mulți factori, inclusive de gradul de responsabilitate al cetățenilor care respectă, sau nu, norme de igienă, distanțare și de protecție.

„Îmbolnăvirea populaţiei depinde de mai mulţi factori, printre care transmiterea şi virulenţa virală, imunitatea individuală, activitatea şi responsabilitatea socială. În funcţie de aceste variabile vom avea mai multe sau mai puţine infecţii. Unii factori de risc pot fi controlaţi sau diminuaţi, dar alţii nu. Cu certitudine, însă, respectarea normelor sociale şi medicale va scădea numărul de îmbolnăviri”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU