Meleșcanu NU exclude rechemarea lui Maior, după ce ambasadorul SUA a comentat scrisoarea lui GIULIANI

Meleșcanu NU exclude rechemarea lui Maior, după ce ambasadorul SUA a comentat scrisoarea lui GIULIANI
Publicat: 11/09/2018, 11:16
Actualizat: 29/10/2018, 20:00

Am avut o discuție, trebuie să vedem. Mâine va avea loc audierea în Comisia pentru politică externă și o să vedem care este și părerea Parlamentului.

Întrebat dacă ia în calcul rechemarea lui George Maior în țară, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Toate variantele sunt luate în calcul, dar nu pot să spun acum că iau în calcul o variantă sau alta”.

„Din punctul meu de vedere, i-am spus și personal, că nu e normal ca diplomați să se implice în dezbateri de acest tip, îmi pare rău. O să vedem ce discută domnul Maior la comisie”, a completat actualul ministru de Externe, solicitat să comenteze afirmațiile făcute de ambasadorul român în SUA referitor la scrisoarea trimisă de Rudolf Giuliani, avocatul lui Donald Trump.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că George Maior, fost șef al SRI și actual ambasador în SUA, va fi audiat miercuri, în comisia de Politică Externă, ședința urmând să fie cel mai probabil una publică. Tăriceanu a confirmat că a existat o intervenție, prin ministerul de Externe, pentru amânarea audierii.

„A existat o intervenție pe canalul Ministerului de Externe, prin care s-a solicitat amânarea cu o săptămână”, a declarat Tăriceanu, care a subliniat că nu știe dacă Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, va demara procedura de rechemare a lui George Maior în țară.

Pe 1 septembrie, președintele PSD Liviu Dragnea anunța că i s-a cerut premierului ca ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, să pornească procedura de rechemare în țară a ambasadorului României în SUA, George Maior. George Maior, actual ambasador al României în SUA și fost director SRI, a declarat, referitor la scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani, avocat al președintelui Donald Trump, că aceasta este expresia unui lobby inițiat de forțe interesate să apere persoane cu probleme cu legea.