MERSUL TRENURILOR 2012-2013. Ce noutăți aduce noul MERS AL TRENURILOR, valabil din 9 decembrie. Care sunt rutele unde se vor înregistra noi întârzieri

MERSUL TRENURILOR 2012-2013. Ce noutăți aduce noul MERS AL TRENURILOR, valabil din 9 decembrie. Care sunt rutele unde se vor înregistra noi întârzieri
Publicat: 26/11/2012, 11:38
Actualizat: 03/09/2019, 01:02

CFR Călători informează că, începând cu data de 9 decembrie, va intra în vigoare noul mers al trenurilor 2012-2013, valabil până la 14 decembrie 2013.

Zilnic, se vor afla în circulație 1.378 de trenuri, cu 60 de trenuri mai mult decât în planul de mers 2011-2012, se arată în comunicatul instituției, citat de Agepres.

În traficul intern s-a implementat mersul de tren cadențat pe rutele unde condițiile de circulație și exploatare au permis acest lucru și unde traficul de călători este cu preponderență de navetă: București Nord – Roșiori, Roșiori – Craiova, Constanța – Mangalia, București Nord – Ploiești, Ploiești Sud – Urziceni, Buzău – Mărășești, Iași – Ungheni Prut.

Pentru asigurarea mobilității și pentru desfășurarea unui transport de pasageri competitiv, e necesară realizarea unei rețele de transport complet integrate, care să pună în legătură diferitele moduri de transport. In acest sens, o soluție pe termen lung este introducerea acestui sistem de mers de tren cadențat, care să asigure legături frecvente între marile orașe ale țării și capitalele de județ.

În traficul internațional s-au introdus două noi trenuri cu destinația Budapesta, de la București Nord și de la Sighetu Marmației, se mai arată în comunicatul instituției.

Prin încheierea unui contract de colaborare între operatorul național feroviar de pasageri din Romania – CFR Călători și MAV Trakcio – operatorul feroviar de tracțiune din Ungaria, s-a urmărit fluidizarea traficului feroviar cu Ungaria prin reducerea timpilor de parcurs a trenurilor internaționale utilizând o singură locomotivă între București și Budapesta.

Trenurile vor întârzia și în 2013

În 2013 vor continua, pe de o parte lucrările de reabilitare a liniei pe coridorul IV Paneuropean, demers ce va avea efect direct în diminuarea semnificativă a capacității de circulație (până la 50% pe zonele cu lucrări) și, pe de altă parte se vor deschide noi șantiere de lucru pentru reabilitarea podurilor dunărene pe tronsonul Fetești-Saligni și a tronsoanelor de cale ferată: Curtici – Simeria, Simeria – Coșlariu și Coșlariu – Sighișoara.

Realizarea acestor lucrări, absolut necesare pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, va conduce la modificarea semnificativă a orariilor și rutelor trenurilor care circulă pe aceste tronsoane, în sensul măririi duratelor de parcurs și a limitării rutelor de circulație.

CFR Călători va menține ofertele comerciale existente, prin care acordă reduceri la transportul feroviar atât în traficul intern cât și în cel internațional (Minigrup 2-5, biletul dus-întors, cartea VSD, biletul de weekend, procurarea cu anticipație a biletelor de tren, abonamente, facilități copii, reduceri la cumpărarea online, reduceri la cumpărarea cu anticipație, cardul TrenPlus etc.).

Distribuția de bilete se va asigura prin canalele existente: on-line, stații și agenții, automate de vânzare.

Broșura „Mersul Trenurilor de Călători 2012-2013” va putea fi achiziționată din principalele stații și agenții CFR din București și din țară la prețul de 13 lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Marea greșeală pe care o fac românii în Săptămâna Mare. Este complet interzis înainte de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
O femeie de 101 ani nu poate să-și cumpere bilete de avion din cauza vârstei