Mesaj dur al omului de la care a pornit dosarul medicului Lucan: Arșinel are un tupeu absolut incredibil

Mesaj dur al omului de la care a pornit dosarul medicului Lucan: Arșinel are un tupeu absolut incredibil
Publicat: 02/01/2018, 20:03
Actualizat: 03/01/2018, 08:25

„Arșinel are un tupeu absolut incredibil! După ce a primit în mod preferențial un rinichi cadou de la mafiotul de Lucan, la fel de lacomul de bani Alexandru Arșinel are obrăznicia fără margini să îi batjocorească pe bolnavii călcați în picioare și jecmăniți de acest Mengele al medicinii românești. Într-o declarație publică de astăzi, Arșinel îi ia apărarea celui care l-a favorizat în detrimentul altor bolnavi mai săraci care nu aveau statut de VIP. În opinia escrocului de Lucan actorul de comedie ar fi avut o importanță socială mai mare ca alți suferinzi”, scrie, pe Facebook, Emanuel Ungureanu.

Acesta reamintește de scrisoarea făcută publică în urmă cu patru ani în care îi reproșa actorului că a avut parte de un tratament preferential, în timp ce mai mulți copii erau pe listele de așteptare.

„Eu cred că dacă aveați 70 de ani și nu erați un VIP, nu ați fi primit acel rinichi. Cineva mai tânăr care aștepta de mulți ani un rinichi și care ar fi avut o compatibilitate bună cu donatorul ar fi primit această șansă. Domnule Arșinel sunteți una dintre multele vedete operate de Lucan pentru ca acesta să apară din nou pe prima pagină a ziarelor. Pentru mine și pentru foarte mulți alții, VIP-uri sunt Viorel Bora, de 15 ani, din Beclean care a efectuat un transplant la Institutul din Cluj, dar acesta nu a funcționat nici un minut. Gabi Miciu, din Bistrița, face dializă de 10 ani și medicii clujeni nu au reușit să îi transplanteze un organ funcțional. Ei și mulți alții ca ei au fost folosiți de doctorul Lucan pentru a-și crea în mass-media imaginea unui salvator. După ce cazurile lor au fost mediatizate cu succes, dar transplantele lor nu au funcționat, profesorul Lucan a promis fiecăruia că primul rinichi provenit de la un donator în moarte cerebrală va ajunge la ei. Mulți rinichi s-au transplantat de atunci, dar lumina reflectoarelor stingându-se s-a stins cu ea și șansa lor la viață.”, spunea Ungureanu la vremea aceea.

„Domnule Arșinel, vă transmit din nou, ce v-am spus și acum 4 ani, să vă fie rușine!”, spune acum parlamentarul pe Facebook.

Emanuel Ungureanu a înființat în anul 2007 Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru” dedicată îngrijirii a peste 100 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică dependenți de hemodializă, dializă peritoneală sau transplant renal din toată țara. Ungureanu a făcut mai multe plângeri penale împotriva medicului Mihai Lucan, șeful Clinicii de Transplant Renal de la Cluj.

Actorul Alexandru Arșinel, care în 2013 a fost supus unei operații de transplant de către medicul Mihai Lucan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu crede acuzațiile de tentativă de omor care i se aduc doctorului.

„Nu pot să cred că sunt adevărate aceste acuzații de tentativă de omor. Să acuzi un om că încearcă să-și saboteze un coleg prin tentativă de omor este ceva oribil. Se pot întâmpla accidente, dar să le pui sub imperiul unei rele voințe, nu se poate așa ceva. Nu pot să cred că un om care s-a luptat o viață întreagă să salveze oameni poate face un astfel de gest. În ceea ce privește banii găsiți la domnul doctor, nu comentez”, a declarat, pentru MEDIAFAX, actorul Alexandru Arșinel.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem” pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secționeze intenționat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informații potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituții ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul șef al Agenției Naționale de Transplant, Victor Zota.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în seara în care medicul Mihai Lucan a fost reținut, a fost găsit asupra lui un jurnal care conținea date despre persoane din sistemul judiciar. Din cercetări ar fi reieșit că doctorul i-ar fi cerut avocatei sale să facă un cerc protector în jurul lui.

Mihai Lucan a fost reținut în 21 decembrie, iar în 22 decembrie, judecătorii de la Tribunalul București au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Vânzările de iPhone peste tot în lume, cu excepția unui singur loc