Mihai Lucan și-a sunat prietenii „de la vârful societății” ca să-l ajute în ancheta penală. Ce scrie în motivarea instanței

Mihai Lucan și-a sunat prietenii de la vârful societății ca să-l ajute în ancheta penală. Ce scrie în motivarea instanței
Publicat: 08/01/2018, 16:37

Potrivit motivării instanței Tribunalului București care a dispus cercetarea sa sub control judiciar, transmisă, luni, este dovedită intenția lui Mihai Lucan de a-și procura acest sprijin.

„În referatul procurorului de caz sunt ocupate mai multe pagini cu redarea unor convorbiri telefonice sau comunicări de tip SMS, în ideea de a se proba că inculpatul (Mihai Lucan – n.a.) >. Lecturând conținutul acestora, judecătorul de drepturi și libertăți reține că este dovedită intenția inculpatului de a-și procura sprijin în obținerea de date și informații care să-i profite sub orice formă în ancheta penală în curs, sens în care a contactat mai multe persoane din cercul de cunoscuți având un statul social, economic, profesional ori politic foarte ridicat, persoane cu conexiuni la vârful societății românești”, se arată în documentul citat.

Magistratul care a respins cererea DIICOT București de arestare preventivă a lui Mihai Lucan a apreciat că în acest caz sunt ilustrative „capturile” selectate de procurorul de caz.

În ceea ce privește acuzația de folosire a resurselor financiare, materiale și umane ale laboratorului de analize din cadrul ICUTR, pentru efectuarea determinărilor anatomo-patologice în beneficiul clinicii LukMed aparținând lui Mihai Lucan, fără a se achita contravaloarea serviciilor medicale prestate, constând în analizele medicale, reține că aceasta se verifică integral.

„În condițiile în care, între cele două entități medicale, cea de stat, pe de o parte, și cea privată, pe de altă parte, nu a existat niciun contract pentru prestarea acestui tip de servicii medicale, dar asemenea servicii medicale au fost prestate de prima în folosul celei de-a doua, constată că, practic, resursele financiare, materiale și umane utilizate nu au fost acoperite de beneficiară, rămânând să atârne în coșul cheltuielilor prestatoarei. O atare situație se circumscrie noțiunii de >, în modalitatea însușirii, folosirii sau traficării, după cum acestea erau consumabile sau nu, erau scoase din incinta posesorului de drept sau nu”, se menționează în motivare.

De asemenea, legat de acuzațiile DIICOT de diminuare a cuantumului cheltuielilor reale ocazionate de serviciile de specialitate medicală pe care le presupunea internarea pre și post operatorie în cadrul ICUTR Cluj-Napoca a pacienților asupra cărora au fost efectuate intervenții chirurgicale în cadrul clinicii private Lukmed, cu referire exclusiv la serviciile de spitalizare, activitate ce presupune asigurarea cazării efective a pacientului în condițiile asigurării asistenței medicale calificate, judecătorul a reținut că aceasta se verifică parțial.

În ceea ce privește folosirea de către clinica privată a lui Lucan a unui aparat de criogenie aparținând ICUTR Cluj-Napoca, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a subliniat acestea nu se verifică.

„Conchizând, judecătorul de drepturi și libertăți constată că poate reține depășirea pragului de 2 milioane de lei – prejudiciu total (în condițiile în care una dintre cele trei modalități de comitere a faptei nu a considerat-o de luat în calcul; practic, acesta este înjumătățit), pentru a se păstra încadrarea juridică inițială, delapidare cu consecințe deosebit de grave, dar apreciază că până la finalizarea urmăririi penale stabilirea prejudiciului este încă un obiectiv”, se precizează în motivarea Tribunalului București.

Mihai Lucan a fost reținut în 21 decembrie, iar în 22 decembrie, judecătorii de la Tribunalul București au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar.

FOTO: www.stiridecluj.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!