Miliardarul Elon Musk, momente de coșmar după administrarea vaccinului împotriva COVID 19: „Câteva zile am simțit că mor”

Miliardarul Elon Musk, momente de coșmar după administrarea vaccinului împotriva COVID 19: „Câteva zile am simțit că mor
FOTO: BBC
Publicat: 24/01/2023, 21:22
Actualizat: 24/01/2023, 21:24

Elon Musk a mărturisit că a avut parte de efecte secundare majore după doza booster la vaccinul împotriva COVID 19. La nivel mondial tot mai multe persoane printre care şi oameni celebri acuză că au avut reacții adverse după vaccinare.

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și până la sfârșitul anului 2021, în România au fost clasificate 19.716 cazuri ca reacții adverse post vaccinare (RAPI) dintre care 17.567 (89.1%) au avut manifestări generale.

Din rândul cazurilor RAPI cu manifestări generale în baza documentelor medicale și a investigațiilor efectuate, cele mai importate cazuri au fost diagnosticate cu raport:

manifestări aparat cardio-vascular: 10 cazuri cu miocardită, 4 cazuri cu pericardită și un caz cu mio-peridardită;

tulburări hematologice: 16 cazuri cu manifestări trombotice, 1 caz citoliză hepatică, 1 caz purpură trombocitopenică;

sistem nervos: 16 cazuri paralizie facială, 2 cazuri neuropatie senzitivă, 1 caz paraplegie flască si 1 caz sindrom Guillain Barre;

sistem imunologic: 424 cazuri cu reacții alergice și 12 cazuri cu șoc anafilactic.

Ce a mărturisit Elon Musk

Un caz asemănător a raportat şi miliardarul Elon Musk are a mărturisit pe Twitter prin ce a trecut.

„Câteva zile am simțit că mor. Sper că nu există daune permanente, dar nu știu”, a scris Elon Musk pe Twitter.

Acesta a mai spus că și vărul său mai tânăr, aflat într-o stare bună de sănătate, a trebuit să fie internat cu miocardită după administrarea vaccinului anti-Covid 19.

Întrebat de un utilizator de ce s-a imunizat și cu a doza cu doza a doua, Elon Musk a scris că a fost nevoit să o facă, deoarece era o cerință pentru a putea zbura spre Germania.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase