Ministrul Culturii aruncă în aer Guvernul la câteva ore după jurământ. Ponta ordonă: „Comasați Muzeul Satului cu MȚR!” Știrbu: „Nu-mi voi pune semnătura pe un asemenea act”

Redactor:
Anca Simina
Ministrul Culturii aruncă în aer Guvernul la câteva ore după jurământ. Ponta ordonă: „Comasați Muzeul Satului cu MȚR!” Știrbu: „Nu-mi voi pune semnătura pe un asemenea act”

Liberalul Gigel Știrbu a devenit oficial ministru al Culturii, după ce și-a depus jurământul la Palatul Cotroceni. Ceremonia, începută cu peste 20 de minute întârziere, nu a durat mai mult de 3 minute, Băsescu limitându-se la a-i ura lui Gigel Sârbu doar „Succes” fără niciun alt comentariu.

După ce a plecat de la microfon, președintele s-a apropiat de noul ministru sugerându-i să nu accepte comasarea Muzeului Satului cu Muzeul Țăranului Român, deja discutată de principiu în Guvern. Dinspre premier a venit însă, pe loc, îndemnul contrar: „Comasați-le!”

Noul ministru al Culturii: „Nu-mi voi pune semnătura pe un asemenea act”

La scurt timp, Gigel Știrbu a anunțat într-o intervenție televizată că refuză să comaseze cele două muzee, subliniind că cererea a venit de la colega lui de Guvern, Rovana Plumb. „M-am interesat și eu. E o inițiativă a Ministerului Mediului care dorește să preia Muzeul Antipa și Muzeul Țăranului Român, pentru dezvoltare. Eu nu-mi voi pune semnătura pe un asemenea act”.

Știrbu a explicat că, la ceremonia de depunere a jurământului, de la Cotroceni, a fost întrebat de Băsescu de această mutare. „Președintele m-a întrebat de ce doresc comasarea MȚR cu Muzeul Satului. I-am spus: Cu tot respectul, nu sunteți bine informat”

Ponta și Antonescu s-au ignorat

După depunerea jurământului de către Știrbu, Băsescu a dat mâna zâmbind atât cu Crin Antonescu cât și cu Valeriu Zgonea, cărora le cerea recent demisiile pentru scandalul modificării Codului Penal. Cel puțin în public, Ponta și Antonescu s-au ignorat, premierul plecând de altfel, împreună cu miniștrii imediat pentru a elibera sala în care era programat jurământul lui Toni Greblă pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Conform protocolului, un judecător CCR este învestit în prezența președintelui, a președinților celor două Camere și a colegilor săi de la CCR.

Președintele Traian Băsescu a semnat astăzi, în cursul prânzului, decretul de numire a liberalului Gigel Știrbu titular la Ministerul Culturii, după revocarea din funcție a lui Daniel Barbu, ca urmare a demisiei.

„Printre invitați mă număr și eu”, a anunțat la scurt timp președintele Senatului, Crin Antonescu, scos pentru o perioadă din litsa de protocol a Palatului Cotroceni după ce a ieșit din sală în timpul discursului lui Traian Băsescu după depunerea jurământului de către Ramona Mănescu.

Numirea a fost oficializată după ce președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au avut o discuție telefonică în această dimineață.

 

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Cum a fost salvat Mihai Trăistariu de la faliment, chiar de Paște. Câți bani a...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide