• Publicat:
Știri

Ministrul Justiției rupe tăcerea: Fiecare instituție menționată în raportul GRECO să-și facă analiza și să ia măsuri

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat, marți, că instituția pe care o conduce va face o analiză după rapoartele GRECO, așa cum, după părerea sa, ar trebui să facă fiecare instituție menționată în acest raport și să ia măsurile care consideră că se impun.

„Ministerul Justiției și Guvernul, prin Ministerul Justiției, a dat dovadă de transparență, a dat dovadă de bună-credință, de profesionalism și, în mai puțin de două săptămâni de când am primit rapoartele, le-am și tradus și au fost publicate astăzi. Eu mă bucur că, în raportul acesta, un obiectiv important al Ministerului Justiției, asumat pe perioada Președinției noastre, a fost aderarea Uniunii Europene la GRECO în calitate de observator. Pot să spun că acest obiectiv al Ministerului Justiției a fost îndeplinit. În legătură cu celelalte recomandări, vă rog să ne înțelegeți, la Ministerul Justiției noi o să ne facem propria analiză, așa după cum cred că fiecare instituție menționată în raportul GRECO o să-și facă propria analiză și să tragă concluziile și să ia măsurile care consideră că se impun”, a declarat Ana Birchall.

Ministerul Justiției a publicat, marți, cele două rapoarte GRECO la adresa României.

Grupul Statelor contra Corupției (GRECO) a transmis că România a înregistrat progrese insuficiente în combaterea corupției exprimând preocupare privind reformele din sistemul judiciar, în special asupra refuzului Bucureștiului de a desființa Secția specială de investigare a magistraților.

 

×
Inchide