Mircea Negulescu se va apăra singur în dosarele în care e acuzat

Publicat: 02/07/2018, 19:39
Actualizat: 26/03/2019, 07:59

„Am solicitat niște copii, ca să mă pot apăra. Nu (mi-am angajat un avocat -n.r.). Mă apăr singur, da”, a declarat Mircea Negulescu, la ieșirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Întrebat dacă e pregătit de o confruntare cu familia Cosma, Mircea Negulescu a răspuns afirmativ. Totodată, solicitat să comenteze dacă ar avea emoții să o vadă pe Andreea Cosma, procurorul a răspuns : „Nu. De ce să am?”.

Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM a suspendat judecata acțiunilor disciplinare ale Inspecției Judiciare contra fostului șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, și a procurorilor Mircea Negulescu și Alfred Savu până la soluționarea dosarelor în care aceștia sunt implicați. Cercetările au fost demarate după ce fostul deputat Vlad Cosma a prezentat public mai multe înregistrări cu cei doi magistrați, acuzându-i că au falsificat probe și că au constrâns martori să dea diferite declarații. Parchetul General a anunțat că fostul șef DNA Ploiești Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt cercetați penal sub acuzația de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase