Mona Pivniceru, după ce a fost fotografiată în mașina lui Andrei Năstase: Până luni mă gândesc dacă mai vreau să fiu ministrul Justiției

Mona Pivniceru, după ce a fost fotografiată în mașina lui Andrei Năstase: Până luni mă gândesc dacă mai vreau să fiu ministrul Justiției
Publicat: 17/08/2012, 09:36
Actualizat: 01/05/2015, 15:16

Mona Pivniceru ar putea să renunțe la ministerul Justiției, după ce a fost fotografiată în mașina lui Andrei Năstase. Pivniceru a anunțat, pentru gândul, că până luni ia o decizie.

Postul RTV a publicat azi mai multe imagini cu judecătoarea Mona Pivniceru care intră în mașina lui Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase care acum este încarcerat la penitenciarul Jilava, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul Trofeul Calității.

Contactată de gândul, Mona Pivniceru, care a fost propusă de Victor Ponta pentru postul de ministru al Justiției, a declarat că nu știa că mașina în care s-a urcat este mașina lui Andrei Năstase. Mona Pivniceru a mai declarat că până luni 20 august se gândește dacă mai acceptă nominalizarea pentru postul de ministru al Justiției. Pe 20 august, CSM urmează să se întrunească să dezbată cererea de încetare a mandatului de membru CSM a Monei Pivniceru și cererea de detașare de la Curtea Supremă la Ministerul Justiției.

UPDATE 17:56 Victor Ponta: „Daca Mona Pivniceru nu mai vrea sa fie ministru al Justitie, o sa numesc alta persoana”

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, joi, de ziariști, cum comentează imaginile cu Mona Pivniceru urcându-se în mașina lui Andrei Năstase, răspunzând: „Cum i s-a scos imediat un mic dosărel, o poză, taman când trebuia sa fie în Guvernul USL!”

Ponta a spus că dacă Mona Pivniceru va renunța la preluarea mandatului de ministru al Justiției, atunci va face o altă propuenere după ce se va consulta și cu președintele interimar, Crin Antonescu.

„Doamna Pivniceru nu este colonel și nu poate să răspundă la ordine. Dacă nu mai dorește să fie ministru, o să căutăm pe altcineva”, a spus Ponta citat de Mediafax

El a mai zis că Mona Pivniceru „nu a apărut din spuma mării”, ci este judecător de 20 de ani și o persoană publică.

„Cum i s-a scos imediat un mic dosărel, o poză, taman când trebuia sa fie în Guvernul USL!”, a mai comentat premierul.

UPDATE 16:59 CSM: Ar putea exista o analiză în cazul Pivniceru, dar doar Inspecția Judiciară se poate autosesiza

Consiliul Superior al Magistraturii nu se poate autosesiza în cazul Monei Pivniceru privind buna reputație profesională, întrucât aceasta este doar de competența Inspecției Judiciare, care ar putea să facă o analiză, a declarat pentru Mediafax, joi, purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu.

Ea a precizat că autosesizarea privind buna reputație a unui magistrat intră doar de competența Inspecției Judiciare.

„Poate să existe o analiză la nivelul CSM, al Inspecției Judiciare, că sunt aspecte care vizează un membru al CSM, chiar fie el demisionar, dar nu pot să spun că CSM s-ar putea autosesiza, mai ales că pe o autosesizare nu avem cadru legal. CSM nu poate să se autosesizeze pe buna reputație, ci doar Inspecția Judiciară”, a spus Monica Prejmereanu.

Mona Pivniceru pentru gandul by A.Biro

Citește mai jos declarația Monei Pivniceru pentru gândul:

„Sunt niște imagini care arată că nu suntem liberi în această țară. Abia acum am aflat că este mașina lui Andrei Năstase. Nu știam în ce mașină mă urc. De unde să știu eu a cui e mașina? A venit cineva să mă ia de la mine până la tine și punct. Nu am întrebat eu a cui e mașina. Ce era să fac eu, să îl dau jos să îl interpelez: > M-a sunat Mariana Alexandrescu.

(Situația de față) mă determină la ceva mult mai simplu. E mai bine să îmi văd de treaba mea, pentru că practic nimeni nu mai circulă liber. Ce rost are să îmi pun eu viața pe tapet?!

Care ar fi rațiunea pentru care eu am ajuns subiect public? Cu cine mă văd sau cu cine umblu?! Sunt un om liber, domnule! Nu știu dacă voi renunța… mă gândesc. Este culmea să dau eu socoteală cu ce fac eu în timpul liber.

Mă interesează pe mine de Adrian Năstase? Năstase a făcut ce a făcut. Acuma îl doare capul pe el.

Dacă Mariana care a venit și m-a luat cu mașina are relații cu ei, cu Năstase, este strict treaba ei. Trebuia să întreb eu a cui e mașina? Da` ce, trăiesc în pădure? Sunt sălbatică? Aflu acum de la dumneavoastră că e mașina lui Andrei Năstase.

Adriana Alexandrescu Mariana lucrează la Parlament. Ea a fost cea care m-a luat cu mașina. Ea ne-a sprijinit cu legea. I-a murit soțul acuma o lună. Mă duc și eu ca un om cu bun simț. Că așa trebuie să fim noi, oamenii. Deci doamna Alexandrescu m-a luat cu mașina până la ea acasă și ăștia m-o pozat. Nu se poate așa!

Faptul că pronunț un cuvânt înseamă că trebuie să fiu decapitat? Mă întâlnesc cu cineva – trebuie să dau socoteală? Prea e nebună lumea…

Eu analizez dacă este bine să mă expun la o asemenea panaramă. Nu pot să merg o sută de metri fără să fiu urmărită? Suntem într-o republică în care suntem urmăriți. De mâine să pozeze pe cine vor ei.

Până luni mă mai gândesc ce fac, dacă mai merg la minister”, a declarat Pivniceru pentru gândul.

Cine este Mariana Alexandrescu

Mariana Alexandrescu a fost până în 2009 consilier parlamentar la cabinetul lui Adrian Năstase. Potrivit unor surse Mariana Alexandrescu a mai activat și în cadrul Ministerului Justiției și a fost și judecător. Mariana Alexandrescu nu este una și aceeași persoană cu Anca Alexandrescu fost consilier pe probleme de comunicare al lui Adrian Nastase in perioada in care acesta conducea Guvernul.

Cine este Mona Pivniceru

Mona Pivniceru are 53 de ani și în ultimele luni a declarat că mandatul lui Daniel Morar la DNA nu trebuie prelungit. Pivniceru a mai declarat că dosarul Trofeul Calității, în care Adrian Năstase a fost condamnat, poate fi considerat un dosar politic. Citește mai jos ce declarații a mai făcut Mona Pivniceru despre sistemul judiciar. Mona Pivniceru este membru al CSM din 2011 și este judecător din 1991. Timp de 9 ani din 1982 până în 1991 a activat ca avocat în baroul Vaslui.

În 2004 a fost formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii. Pivniceru a fost și judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. Mona Pivniceru a condus, în perioada 2008-2011, Asociața Magistraților din România.

Judecătoarea Mona Pivniceru a fost din 2009 președinte al Asociației Magistraților din România, funcție la care a renunțat în iunie 2011, când a fost aleasă membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ca reprezentant al judecătorilor instanței supreme. În 7 septembrie 2011, Mona Pivniceru a fost validată de Plenul Senatului, în locul Lidiei Bărbulescu.

La începutului anului, a declarat într-un interviu pentru cotidianul România Liberă că mandatul lui Daniel Morar nu ar mai trebuii prelungit. „Dacă legea pune punct unui mandat, atunci punctul este punct. […] Dacă textul de lege nu permite continuarea mandatului, acel mandat nu trebuie continuat. Nu trebuie să forțăm nota. Dacă a fost lăudat, aceasta nu înseamnă că e singurul procuror din România care vrea să-și facă bine profesia. Cadrul legal ne apără de abateri.”, a declarat Pivniceru.

Pivniceru: „Trofeul Calității” poate fi considerat un proces politic

Pe 12 iulie Mona Pivniceru (încă membră CSM) a declarat într-un interviu pentru Jurnalul Național că dosarul Trofeul Calității la finalul căruia Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare a fost un proces politic. În cadrul interviului Mona Pivniceru a răspuns că „strict jurnalistic se poate afirma că dosarul fostului premier Adrian Năstase este un dosar politic”. Iată fragmentul din interviu:

Jurnalul Național: De exemplu, afirmația că procesul fostului premier este un proces politic unde se încadrează? Este admisibilă sau nu?

Mona Pivniceru: Strict jurnalistic, posibil să fie.

Jurnalul Național: Dar din punctul dumneavoastră de vedere?

Mona Pivniceru: Nu mă pot eu pronunța asupra chestiunii ăsteia.

Jurnalul Național: Dar este dincolo de limită sau sub limita acceptabilă?

Mona Pivniceru: Cred că este într-o limită sustenabilă. (Sursa: Jurnalul Național)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....