• Publicat:
Știri

Niculae Bădălău face anunțul: Armata română are nevoie de elicoptere de atac

Niculae Bădălău face anunțul: Armata română are nevoie de elicoptere de atac
Ministrul Economiei, Nicuale Bădălău a subliniat necesitatea producției de elicoptere de atac, spunând că România se află în discuții cu Statele Unite ale Americii în vederea producției și mentenanței.

„Armata română are nevoie de elicoptere de atac. Există o discuție destul de profundă în legătură cu elicopterele de atac cu Statele Unite ale Americii. Noi avem mentenanța acum, nu numai pe ceea ce s-a produs, ci și pe ceea ce are armata română în dotare. Avem discutii și despre noul radar. E foarte posibil ca până la finalul anului să avem un acord de producție pe 5 ani cu Statele Unite ale Americii”, a declarat Niculae Bădălău în cadrul prezentării bilanțului Ministerului Economiei.

În urmă cu șase ani, compania Bell Helicopter a fost abordată de Ministerul Economiei cu propunerea de a lua în calcul România ca oportunitate de industrie. În noiembrie 2016, compania americană Bell Helicopter a semnat un memorandum de înțelegere cu IAR-Ghimbav în vederea unei potențiale colaborări ce ar consta în sprijin tehnic, în caz că România cumpără elicopterul de atac AH-1Z Viper.

Inchide