Nicușor Dan spune că ar fi ales de votanți în fruntea Primăriei Capitalei dacă ar fi candidatul Alianței 2020

Nicușor Dan spune că ar fi ales de votanți în fruntea Primăriei Capitalei dacă ar fi candidatul Alianței 2020
Publicat: 01/08/2019, 15:13

„În urmă cu câteva luni am anunțat public intenția mea de a candida la Primăria Capitalei. Am spus că varianta cea mai bună pentru opoziție este varianta unui candidat unic și mi-am exprimat speranța că o să am susținerea partidelor de opoziție USR, PLUS, PNL. Azi vin în fața dvs. și vă prezint rezultatele unui sondaj de opinie pe care l-am comandat și care confirmă ceea ce spuneam în urmă cu câteva luni”, a declarat, miercuri, Nicușor Dan.

Potrivit sondajului prezentat de Nicușor Dan, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Municipiului București, bucureștenii ar vota în proporție de de 41% Nicușor Dan (USR + Plus), 31% cu Gabriela Firea (PSD+Alde+Pro România) și 25% cu Rareș Bogdan (PNL + PMP) .

„Convingerea mea este că USR, PLUS, PNL trebuie să aibă un candidat comun și penru că Gabriela Firea, după cum vedeți, are încă o încredere foarte mare în rândul bucureștenilor și o intenție de vot consistentă, și pentru că București are niște probleme foarte serioase care necesită o colaborare între primar și Consiliul General, ar fi ideal pentru bucureșteni și București ca această colaborare să fie formalizată într-un protocol, cu mult înainte de alegerile locale, tocmai pentru ca toate chestiunile care țin de problemele uriașe ale Bucureștiului să fie trecute în acel protocol și echipa care vine la conducere să înceapă din prima zi să lucreze. (…) Eu cred că echipa care începe să lucreze pentru București trebuie să înceapă să lucreze din ianuarie 2020″, a declarat Nicușor Dan.

De asemenea, potrivit sondajului, dacă Alianța 2020, USR PLUS, va avea un candidat unic pentru Primăria Municipiului București, bucureștenii cred că acesta ar trebui să fie Nicușor Dan (30%), Vlad Voiculescu (11%) iar Roxana Wring și Ana Ciceală au un procent de 1% fiecare.

Pe de altă parte, în ceea ce privește candidații la Primăria Capitalei, neasociați cu partidele politice, potrivit sondajului Gabriela Firea ar obține 29% din voturi, Nicușor Dan 28%, Rareș Bogdan 22%, Vlad Voiculescu 12% iar Robert Turcescu 4%.

Sondajul a fost realizat de Psyho Global, la comanda lui Nicușor Dan, în perioada 23-29 iulie 2019, pe un eșantion probabilist, aleator simplu, de 802 subiecți, având marja de eroare de 3,4% pentru un nivel de încredere de 95%.

Declarațiile lui Nicușor Dan vin în aceeași zi în care PLUS l-a desemnat pe Vlad Voiculescu să candideze la Primăria Capitalei din partea formațiunii.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase