Noi detalii revoltătoare ies la iveală în cazul bărbatului care a murit imobilizat de jandarmi, la Vatra Dornei: Ar fi fost pulverizat cu un spray paralizant pentru câini

Noi detalii revoltătoare ies la iveală în cazul bărbatului care a murit imobilizat de jandarmi, la Vatra Dornei: Ar fi fost pulverizat cu un spray paralizant pentru câini
Publicat: 03/09/2019, 11:03

Avocatul familiei bărbatului care a murit în urma intervenției jandarmilor de la Vatra Dornei suștine că femeia jandarm a folosit un alt spray decât cel din dotare. Mai mult, comandantul i-ar fi ordonat să predea anchetatorilor un spray din dotarea Jandarmeriei, nu cel pe care l-a folosit.

Ioan Marocico, avocatul familiei bărbatului decedat, a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iași pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri și favorizarea infractorului.

Femeia jandarm care a intervenit în parcul din Vatra Dornei ar fi folosit un alt spray decât cel din dotarea Jandarmeriei Române. Potrivit lui Ioan Marocico, femeia a folosit un spray pe care și-l cumpărase ca să se apere de câini.

„Dacă vă veți uita cu atenție la filmare, pe filmare se vede că la intervenție a fost folosit un spray cu capac negru, galben, roșu, iar în dotarea Jandarmeriei veți găsi spray-uri cu capac negru cu albastru, nu au capac roșu cu galben, ca cel din filmare. (….) Din câte cunosc eu acel spray nu este omologat de Jandarmeria Română să îl folosească la intervenții. E un spray personal pe care femeia l-a achiziționat dintr-un magazin pentru a se apăra de câinii vagabonzi de pe stradă”, a declarat avocatul.

Mai mult, acesta suștine că spray-ul folosit nu a fost predat inițial anchetatorilor, după ce comandantul Detașamentului de Jandarmi din Vatra Dornei i-ar fi ordonat subalternei sale să predea unul din dotarea Jandarmeriei.

„I-a ordonat să ascundă proba cea mai importantă, adică spray-ul. Adică să predea organelor de anchetă un alt spray decât cel folosit la intervenție, un spray din dotarea Jandarmeriei. (…) Mai exact, comandantul Detașamentului Vatra Dornei, după ce patrula de jandarmi s-a întors în subunitatea din Vatra Dornei și i-a raportat faptul că femeia jandarm a folosit alt spray decât cel din dotare, acesta a chemat-o în biroul său personal și i-a ordonat doamnei să predea anchetatorilor, când vor veni cei de la Poliție sau de la Parchetul Militar, un spray din dotarea Jandarmeriei, nu cel folosit la intervenție. Repet, i-a ordonat acesteia să nu predea spray-ul folosit la intervenție”, a spus Marocico.

Acesta a formulat și o plângere penală pe numele comandantului.

„Eu, ca avocat, în numele familiei am formulat o plângere penală împotriva comandantului Detașamentului de Jandarmi Vatra Dornei, pentru două infracțiuni: infracțiunea de sustragere sau de distrugere de probe ori de înscrisuri și favorizarea infractorului. (…) Ea, în seara respectivă, când au venit cei de la Poliție, a predat spray-ul din dotarea Jandarmeriei, nu cel folosit la intervenție. (…) Ulterior, s-a deplasat procurorul militar și a ridicat și celălalt spray, ambele se află la Parchetul Militar”, a declarat Ioan Marocico.

În iulie, victima ajunsese în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicată într-o altercație cu jandarmii din oraș. Bărbatul și-a pierdut cunoștința după ce s-a opus încătușării, iar jandarmii au folosit spray. Incidentul s-a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiță. Ulterior, bărbatul imobilizat cu spray lacrimogen a murit la spital.

Potrivit certificatului de deces, bărbatul a murit din cauza insuficienței cardio-respiratorie acută. În document, la cauze antecedente apăreau însă și diagnosticele de peritonită generalizată și infarct enteromezenteric total. Acesta a fost doar raportul preliminar al medicilor legișți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Pe cine vânează Dana Budeanu. Clienții de la care vedeta nu-și ia ochii
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul