Noi înregistrări cu șeful RCS&RDS: „Stăteau toți, cinci procurori, și ascultau ce vorbeam cu el”

Noi înregistrări cu șeful RCS&RDS: Stăteau toți, cinci procurori, și ascultau ce vorbeam cu el
Publicat: 22/05/2017, 10:08
Actualizat: 06/06/2018, 00:33

„Ziceam de mâncare și zicea de păsări de zbor. A fost foarte greu cu el. Ăștia stăteau toți, cinci procurori, și ascultau să vadă ce vorbeam cu el și nu reușeam”, spunea Ioan Bendei într-o nouă înregistrare difuzată de Antena 3. Potrivit sursei citate, Ioan Bendei i-ar fi spus aceste lucruri soției sale iar discuția pe care susținea că ar fi ascultat-o procurorii ar fi fost purtată de el cu Sorin Alexandrescu, fostul director al Antena Group.

De asemenea, într-o altă înregistrare, Ioan Bendei i-ar fi spus soției sale că de „miercuri încolo începe”, Antena 3 speculând că este vorba despre reținerea lui Sorin Alexandrescu, în dosarul de șantaj Antena Group- RCS-RDS

Într-o altă înregistrare dintre Ioan Bendei și Zoltan Teszari, primul îl spune interlocutorului că are un alt telefon, despre care jurnaliștii Antena 3 susțin că ar fi fost cel de pe care Bendei purta discuțiile cu procurorii, care nu era ascultat: „Știți că am un telefon, al doilea. Așa mi-a zis, că vorbim de pe el. Nu putea să mă sunt de pe ăsta. M-a sunat și am tresărit așa. Am uitat de el dacă nu a sunat niciodată. Ea zicea luni, la 12-1”, i-ar fi spus Ioan Bendei patronului RCS-RDS.

CITEȘTE ȘI: Șeful RCS&RDS, interceptat chiar în sediul DNA când cerea telefoane pentru un ofițer de poliție judiciară. STENOGRAME

Interceptările redate de Antena 3 au fost depuse la dosar de șantaj Antena Group-RCS-RDS recent, la solicitarea apărării.

Într-o altă înregistrare difuzată de Antena 3, Ioan Bendei, unul dintre directorii RCS-RDS, a fost interceptat în timp ce solicita secretarei telefoane pentru ofițerul de poliție judiciară al DNA Teo Iordăchiță și pentru rudele acestuia din Craiova, chiar din sediul DNA. În urma înregistrărilor, DNA a deschis un dosar penal, ofițerul demisionând.

Ulterior, postul de televiziune, a prezentat alte înregistrări cu Ioan Bendei, printre care și discuții cu Zoltan Teszari. În una dintre convorbiri se discuta despre o întâlnire a lui Teszari cu două persoane, nea’ Traian și Răducu, postul de televiziune susținând că ar fi fost vorba despre fostul președinte al României, Traian Băsescu, și ginerele acestuia, Radu Pricop

Patronul RCS-RDS, Zoltan Teszari, susține că nu îl cunoaște pe Traian Băsescu și că nu l-a întâlnit niciodată.

„Pe domnul președinte Traian Băsescu nu l-am cunoscut niciodată, nu l-am întâlnit, n-am participat la nicio întâlnire, publică sau privată, reuniune sau orice alt eveniment unde domnia sa să fie prezent. N-am vorbit la telefon, n-am comunicat prin mail sau sms. Nu cunosc pe nimeni din familia sa. N-am comunicat cu domnia sa nici prin intermediari, prieteni sau cunoștințe. Întrucât din conversația mea cu domnul Ioan Bendei au fost extrase prenume și asociate eronat, precizez că vorbeam despre domnul Sirian Traian, asociat-fondator RCS din anul 1994 și despre fiul acestuia – Sirian Radu (Răducu). Consider că aceste conversații au fost prezentate în spațiul public în mod trunchiat, schimbându-li-se contextul real. În acest fel, opinia publică a fost indusă în eroare”, transmite Zoltan Teszari printr-un comunicat postat pe site-ul digi24.ro.

La rândul său, fostul președinte al României a declarat la România TV că nu l-a întâlnit niciodată pe Zoltan Teszari și nu știe cum arată.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, și fiica sa Camelia au fost trimiși în judecată la 1 octombrie 2013, alături de fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, și de fostul șef ANAF Șerban Pop.

Sorin Alexandrescu este acuzat de șantaj, iar Dan Voiculescu și fiica sa, de complicitate la această infracțiune. Șerban Pop, președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.În același dosar este judecat, pentru complicitate la șantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat și gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Faptele de corupție cu care ar fi fost amenințat Ioan Bendei fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, în care se fac cercetări față de Bendei, Alexandru Oprea, Dumitru Dragomir, compania RCS-RDS și alte persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația