NOI PROTESTE LA OLTCHIM

NOI PROTESTE LA OLTCHIM
Publicat: 28/09/2012, 09:53
Actualizat: 01/04/2019, 03:20

Peste 300 de angajați ai Oltchim Râmnicu Vâlcea se află, vineri, în cea de-a treia zi de proteste, liderul sindical Corneliu Cernev spunându-le oamenilor că a cerut autorităților ca dacă luni nu va fi semnat contractul de privatizare „să se încheie orice discuție despre privatizare”.

Peste 300 de angajați ai Oltchim continuă protestele pe platoul din fața pavilionului administrativ al unității, oamenii solicitând plata avansului pe luna august, fonduri pentru reluarea producției și demisia președintelui sindicatului Oltchim Mihai Diculoiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Așteptăm ca privatizarea cu Dan Diaconescu să se realizeze, dar cel mai important este să dăm drumul producției. Avem nevoie de banii pe care ministrul Chițoiu a promis că îi dă pentru repornirea instalațiilor. Nu poți să faci o pivatizare cu Diaconescu sau cu altcineva cu combinatul închis. De asemenea, așteptăm banii pe august și septembrie pentru că suntem disperați. Ieri (joi – n.r.) am primit tichetele de masă pe luna iulie, dar azi vrem avansul pe luna august”, a spus unul dintre protestatari.

La rândul său, liderul protestatarilor, Corneliu Cernev, le-a explicat oamenilor care este stadiul negocierilor contractului de privatizare, spunându-le că a cerut autorităților ca dacă luni nu va fi semnat contractul de privatizare să se încheie „orice discuție despre privatizare”.

„Dacă se semnează contractul de privatizare, luăm salariile și ne vom plăti datoriile. Dacă luni nu se semnează contractul, am solicitat să se încheie orice discuție despre privatizare și dorim repornirea instalațiilor. Altfel nu vom mai avea ce să privatizăm, deoarece instalațiile se dregradează în stare de nefuncționare. Dacă nu reluăm producția, este grav. Am solicitat că luni ca să se ia o decizie în ceea ce privește privatizarea. Am calculat repartiția din cele 40 de milioane de euro pe care le vom primi, cât e necesar pentru repornirea instalațiilor, cât este necesar pentru plata salariilor, totul este să primim banii rapid”, le-a spus Cernev protestatarilor.

Dan Diaconescu a câștigat licitația pentru preluarea a 54,8% din acțiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preț, pentru titlurile deținute de stat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că Dan Diaconescu are termen până luni, 1 octombrie, să plătească prețul pe acțiuni, caz în care acești bani ar putea fi acordați Oltchim pentru funcționarea combinatului., ca împrumut de salvgardare pentru maximum șase luni, până la transferul acțiunilor.

Premierul a precizat, totodată, că Guvernul este pregătit să numească un nou management la Oltchim și să dispună administrarea specială a combinatului dacă Dan Diaconescu nu achită până luni prețul pe acțiuni, iar în maximum șase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

Ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a anunțat, miercuri seară, după o întâlnire cu sindicaliștii de la Oltchim la minister, că Guvernul va aproba miercurea viitoare o ordonanță de urgență prin care va transfera companiei Oltchim suma de 40 de milioane euro pentru plata salariilor și repornirea combinatului, bani care vor fi acordați din fondul de privatizare dacă Dan Diaconescu nu achită suma pentru pachetul de acțiuni.

El a adăugat că odată cu aprobarea actului normativ va fi notificată și Comisia Europeană cu privire la acest ajutor de stat. Ministrul Economiei a menționat că suma este acordată cu titlu de împrumut, banii urmând să fie restituiți în cel mult șase luni, la dobânda pieței.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Misterul piramidelor din Egipt, aproape de a fi rezolvat. Cum cred cercetătorii că au fost...
×