Nu am frică, milă, SCRUPULE. M-ai dat afară din liceu, o să mi-o plătești. Starea profesoarei ÎNJUNGHIATE de un fost elev este stabilă

Redactor:
Gândul
Cele mai importante știri ale după-amiezii

Profesoara din Ploiești înjunghiată în fața cancelariei de un fost elev al școlii a trecut cu bine peste operație, fiindu-i afectate însă mai multe organe interne. 

Tânărul care a înjunghiat-o, marți, pe profesoara de matematică de la Liceul „Spiru Haret” din Ploiești se numește Nițescu Mihai Alexandru, are 22 de ani și fusese exmatriculat, iar în momentul agresiunii era beat. Fostul elev a fost testat cu etilotestul și a rezultat o alcoolemie de 0,45 la mie, alcool pur în aerul expirat. Tânărul a reușit să intre în școală profitând de faptul că pe poarta unității a intrat un grup mare de elevi, iar paznicul nu l-a putut observa.

Profesoara de matematică este cea care a făcut actele de exmatriculare pentru elev, după ce și-a amenințat cu un cuțit un coleg. 

Surse judiciare au declarat că tânărul a fost internat, în trecut, la spital, deoarece a suferit turburări de comportament.

Potrivit IJJ Prahova, asupra tânărului s-au găsit un cuțit de bucătărie cu lama de 10 centimetri, un topor, un patent, o foarfecă, o sticlă în care erau cuie. Totodată, asupra tânărului a fost găsită și o sticlă cu țuică.

Înainte de atacul asupra profesoarei, tânărul postase un mesaj pe Facebook în care o amenința pe femeie că va plăti pentru că a i-a făcut actele de exmatriculare.

„M-ai dat afară din liceu. A venit timpul să mi-o plătești și nimeni și nimic nu mă poate opri. Nu am frică, milă, scrupule. O să-ți sune în cap tot ce ți-am promis. Nici clămparu nu a făcut ce o să îți fac eu ție. L-ai vrut pe dracu’, îl ai”, a scris tânărul pe rețeaua de socializare, cu doar câteva ore înainte de atacul brutal. 

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Florin Pușcariu, a declarat, miercuri, că profesoara de matematică a fost adusă în stare gravă, în șoc hemoragic, cu o sângerare mare. Starea dascălului este acum stabilă, fiind internat în secția ATI.

„Este pe ATI internată. Acum este stabilă hemodinamic, conștientă, a fost detubată. În timpul operației s-a constatat că lama cuțitului a afectat mai multe organe interne. A venit în stare gravă, în șoc hemoragic”, a declarat Pușcariu.

Profesoara de matematică, în vârstă de 44 de ani este soția unui judecător de la Judecătoria Ploiești.

 

Inchide