Numărul victimelor din microbuzul răsturnat în Constanța a ajuns la 16 / Două persoane au fost declarate decedate / IPJ: Șoferul nu a adaptat viteza la condițiile meteo

Redactor:
Andrei Leonte
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, numărul victimelor din microbuzul care s-a răsturnat miercuri dimineața în Constanța a ajuns la 16. Două dintre acestea sunt decedate.

UPDATE IPJ Constanța: Șoferul microbuzului răsturnat nu a adaptat viteza,în condiții de ceață și șosea umedă

Șoferul microbuzului răsturnat, miercuri dimineață, în Constanța, accident în urma căruia două persoane au murit și alte 20 au ajuns la spital, nu a adaptat viteza la condițiile meteo, respectiv ceață densă și șosea umedă, a anunțat IPJ Constanța.

Potrivit polițiștilor constănțeni, accidentul care a avut loc miercuri dimineață pe DN 38, la km 19+500m, în afara localității Topraisar, s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteo nefavorabile, respectiv ceață densă și carosabil umed. Din această cauză, șoferul a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat la marginea șoselei.

În accident a fost implicat un microbuz care efectua curse regulate de transport persoane, pe relația Negru Vodă – Constanța.

În urma accidentului, două persoane, un bărbat și o femeie, au murit, iar alți 20 de pasageri au fost transportași la spital cu vătămări corporale pentru îngrijiri medicale. Potrivit ISU Constanța, cele două persoane decedate au fost prinse în microbuz și au fost extrase în stare de inconștiență de pompieri. Echipajele medicale de la fața locului nu au mai putu însă să le salveze.

UPDATE Două persoane inconștiente au fost declarate decedate.

Alte 18 victime au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare.

UPDATE Potrivit IGSU, toate cele 16 victime, din care două două inconștiente și 14 conștiente, primesc asistență medicală de urgență la fața locului și vor fi transportate la spital.

ISU Constanța a anunțat că cele două victime care au fost prinse în microbuz au fost extrase și sunt inconștiente.

Inițial, autoritățile au transmis că 11 persoane au fost rănite în accident, dintre care două au fost prinse sub microbuzul răsturnat.

Accidentul a avut loc pe DN 38, la intrare în Topraisar dinspre Amzacea, în județul Constanța.

La fața locului au fost trimise opt ambulanțe, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de stingere și una de descarcerare.

Inchide