Nuțu și Sile Cămătaru, trimiși în judecată alături de liderul clanului Sportivilor, Roșca

Nuțu și Sile Cămătaru, trimiși în judecată alături de liderul clanului Sportivilor, Roșca
Publicat: 25/07/2013, 15:54
Actualizat: 06/07/2016, 03:20

Procurorii DIICOT i-au trimis astăzi în judecată pe Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru, pe Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, și pe Cristian Radu Roșca, liderul clanului Sportivilor din Capitală. Clanurile Cămătarilor și Sportivilor s-au aflat în conflict anul trecut, lupta ajungând până pe străzile Capitalei, unde s-au tras focuri de armă. În total, în acest dosar sunt trimiși în judecată 54 de interlopi din cele două clanuri rivale, precum și din clanurile interlope care au gravitat în jurul lor.

Procurorii arată că în perioada 2008-2012, în spațiul public, membrii celor două grupări rivale au provocat conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București, situații ce au avut drept consecință directă punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a mai multor persoane.

Procurorii DIICOT au investigat și alte activități ale celor două clanuri, precum violența cu scopul de a obține avantaje financiare sau împrumuturile cu camătă și recuperarea lor.

Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase