O comună din Botoșani nu a înregistrat niciun caz de Covid în ultimele două săptămâni

O comună din Botoșani nu a înregistrat niciun caz de Covid în ultimele două săptămâni
O comună din Botoșani nu a înregistrat niciun caz de Covid în ultimele două săptămâni / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 21/10/2021, 19:58

Într-o perioadă în care majoritatea localităților românești sunt în scenariul roșu, o comună din Botoșani a reușit să nu înregistreze niciun caz de Covid în ultimele două săptămâni.

Primarul localității spune că un factor important l-a avut colaborarea dintre edili, preoți și profesori, pentru a-i convinge pe oameni să respecte riguros regulile sanitare și să se vaccineze.

În statistica oficială facută de DSP Botoșani, comuna Știubieni figurează cu zero cazuri de Covid în ultimile două săptămâni.

Pare un miracol, în condițiile dezastrului general. Primarul afirmă că aproape 40% din populația localității este vaccinată, iar munca de convingere a fost dusă atât de asistentul social, cât și de preoții si profesorii din comună. Iar cine nu s-a vaccinat, respectă cu strictețe măsurile sanitare, spune primarul.

Primar: „Toți am făcut un front comun”

„La nivelul comunei am avut o colaborare perfectă cu cadrele didactice, cu unitatea sanitară de aici. Am colaborat foarte bine și cu preotul stareț de la mănăstire și ceilalți doi preoți de la nivelul comunei. Toți am făcut un front comun și nu există persoană la nivelul comunei care să nu știe regulile de protecție”, a declarat Pavel Stefanache, primarul comunei Știubieni.

Preotul din comună a fost cu atât mai convingator, cu cât el a trecut prin boală și avea credibilitate.

„Trecand prin boală și mai ales văzând atâția oameni tineri care mai puteau face ceva pentru familie, lucrul acesta m-a îndârjit, chiar dacă am primit critici pentru ca să ne vedem doar de rugaciune. Nu! Noi suntem în slujba poporului și vrem un popor sănătos și la minte și la trup. Acum s-au convins toți că spitalele sunt pline, medicii sunt obosiți”, a spus Ioan Grosu, preotul comunei.

Și asistentul comunitar este aproape tot timpul în teren. Nu reușește să îi convingă pe toți să se vaccineze, dar îi determină să țină seamă de măsurile de protecție. Cei care s-au vaccinat se simt protejati.

Comuna are trei sate și în total 2.700 de locuitori, iar oamenii speră să rămână, până în sfârșitul pandemiei, fără cazuri de coronavirus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase