Oprescu nu se întoarce în arest. Primarul suspendat rămâne internat

Oprescu nu se întoarce în arest. Primarul suspendat rămâne internat
Publicat: 27/09/2015, 10:48
Actualizat: 28/09/2018, 00:12

„Nu știu ce investigații s-au făcut, dar potrivit procedurilor, se începe cu investigații neinvazive: EKG, investigații imagistice, analize, pentru a vedea dacă există semne de leziuni musculare ale inimii și stabilirea valorilor zahărului in sânge”, a explicat profesor doctor Mircea Cinteză, șeful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB).

Mircea Cinteză a precizat că în urma acestor investigații neinvazive se decide dacă este necesară și coronarografia. Șeful clinicii Cardiologie a precizat că Sorin Oprescu este urmărit permanent și, din discuțiile pe care le-a avut cu medicul de gardă, a înțeles că se pune problema dacă va face această investigație la începutul săptămânii viitoare, explicând că această investigație se face atunci când sunt semne că ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic.

„El având cele două boli prinicipale, boală cardiovasculară și diabet, în astfel de situații există opinii ale celor specializați și acești medici se întâlnesc de facto într-o comisie pentru a analiza situația fiecărui pacient”, a mai adăugat profesorul doctor Mircea Cineză.

Șeful clinicii Cardiologie a precizat că în urma invesigațiilor echipa de medici va decide dacă în cazul lui Sorin Oprescu problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o intervenție de lărgire a arterei sau printr-o operație pe cord.

Pe durata investigațiilor medicale primarul suspendat al Capitalei va fi sub escortă.

Sorin Oprescu a fost adus sâmbătă, în jurul orei 16.00, cu o dubă a poliției din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgență, la intrarea în unitatea medicală fiind însoțit de doi agenți. De altfel, primarul suspendat al Capitalei a fost, în perioada 1994- aprilie 2006, director al Spitalului Universitar de Urgență București.

Alexandru Chiciu, avocatul primarului suspendat al Capitalei, a declarat, sâmbătă, după ce l-a vizitat pe acesta în arest, că Sorin Oprescu va fi dus la Spitalul Universitar de Urgență București pentru a i se face o serie de investigații.

„Va fi dus la spital pentru investigații. Ni s-a aprobat cererea. Asta vine ca urmare a stării de sănătate a domnului Oprescu, a concluziilor raportului celor de la Avocatul Poporului și desigur a solicitărilor repetate pe care apărarea le-a făcut în cursul urmăririi penale”, a declarat Alexandru Chiciu, la ieșirea din Arestul Central al Poliției Capitalei.

Apărătorul a mai precizat și situația în cazul clientului său s-a reglementat și în ceea ce privește regimul alimentar, Sorin Oprescu primind hrana necesară dietei sale.

În urma solicitării făcute de primarul suspendat al Capitalei, prin avocații săi, profesorul doctor Leonida Gherasim, de la Spitalul Universitar de Urgență, a venit, vineri seară, la Arestul Central al Poliției Capitalei pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu pentru probleme cardiace.

„Starea de sănătate se poate complica la orice persoană care are diabet sau factori de risc sau are hipertensiune. E schimbat, mai slab, mai puțin tonic. Întâi am studiat ce acte sunt la dosarul medical, o discuție cu medicul care îl supraveghea, o discuție cu profesorul Oprescu, un examen complet cardiovascular. (…). Un bolnav cu angină poate să moară subit sau să trăiască 20 de ani”, a precizat profesorul doctor Leonida Gherasim, la ieșirea din Arestul Central al Capitalei, menționând că a făcut și o serie de recomandări.

De asemenea, într-un raport realizat de o echipă de specialiști trimisă de Avocatul Poporului la Arestul Central al Poliției Capitalei pentru a face verificări cu privire la respectarea dreptului la sănătate al lui Sorin Oprescu se precizează că edilul suspendat al Capitalei trebuie dus de urgență și ținut sub observație într-o secție de cardiologie, cu aparatură de specialitate, având în vedere „agravarea stării de sănătate, în contextul antecedentelor personale patologice”.

Doi reprezentanți ai Avocatului Poporului, însoțiți un medic și un reprezentant al unei organizații non-guvernamentale, au fost joi la Arestul Central al Poliției Capitalei, după ce instituția s-a sesizat din oficiu cu privire la situația lui Sorin Oprescu. Aceștia au stat de vorbă cu Sorin Oprescu și cu conducerea Arestului Central, pentru a verifica dacă au fost respectate dreptul la viață, la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății în cazul primarului suspendat al Capitalei.

Primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet, a fost dus, luni 21 septembrie, din Arestul Central al Poliției Capitalei, unde este încarcerat din 6 septembrie, la Spitalul „Sfântul Ioan”, pentru că acuza dureri în piept, suspectându-se un infarct. El a fost supus unor investigații medicale, eliminându-se suspiciunea, apoi a fost readus în Arestul Capitalei, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Avocații lui Sorin Oprescu au solicitat, marți, comisiei de la Arestul Central al Poliției Capitalei să îi permită lui Sorin Oprescu să fie consultat la Spitalul Universitar de Urgență București, de trei dintre medicii săi curanți, printre care profesor dr. Dragoș Vinereanu și profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat în ultima perioadă.

Viorel Mocanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că cererea a fost formulată din cauză că durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu atunci când a fost dus din arest la Spitalul „Sfântul Ioan” persistă, iar familia acestuia și apărarea doresc și opinia altor medici cu privire la diagnostic. Potrivit avocatului, din investigațiile care i-au fost făcute în 21 septembrie, la spital, se pare că Sorin Oprescu ar fi făcut un „pseudo-infarct”, iar starea medicală ar indica un posibil infarct.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul București, la cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, care îl acuză de luare de mită.

Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu și judecată în 14 septembrie la Curtea de Apel București, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Magistratul a menținut decizia din 6 septembrie a Tribunalului București, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv și fiind suspendat din funcție, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susținând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, și cu fostul său șofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruți de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea și Octavian Alin Petroi, denunțători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susțin anchetatorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Ce au stabilit judecătorii în cazul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Legea pe are O AȘTEPTAU milioane de români. Proiectul tocmai a fost DEPUS la Parlament
BREAKING NEWS. Va fi sau nu RETRAS Cătălin Cîrstoiu
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Știința confirmă: îmbrățișările pot alina durerea, anxietatea și depresia!