PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA. Suveranul Pontif și-a încheiat programul oficial din prima zi în România cu o predică ținută la Catedrala „Sfântul Iosif” din Capitală. Gândul a transmis evenimentul live – VIDEO

Publicat: 31/05/2019, 20:13

Ora 20:11 Peste 15.000 de pelerini au participat la evenimentele organizate cu prilejul Papei în București

Peste 15.000 de pelerini au participat, vineri, la evenimentele publice organizate cu prilejul Papei Francisc în București, de la aterizarea în România și până la retragerea la reședința oficială.

Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” precizează că peste 150.0000 de persoane au participat la evenimentele publice din Capitală ale Sanctității Sale, de la aterizarea în România până la retragerea la Reședința Oficială.

Prima zi a papei în România s-a încheiat cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala „Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București.

Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, și se desfășoară sub genericul „Să mergem împreună”.

Ora 19:36 Slujba de la Catedrala Sfântul Iosif s-a încheiat. Papa Francisc a fost aplaudat

Papa Francisc a încheiat slujba din Catedrala Sfântul Iosif din Capitală și a ieșit din clădire în ropote de aplauze.

Slujba de la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală s-a încheiat, Papa Francisc fiind aplaudat la final.

Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala „Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București.

Gândul a transmis live evenimentele oficiale din prima zi a papei Francisc în România:

Ora 18.00Papa Francisc a fost aplaudat de mii de români la sosirea la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală

Papa Francisc a sosit, vineri, cu papamobilul, la Catedrala Catolică Sfântul Iosif din Capitală, fiind aplaudat de mii de români prezenți pe traseu, care au venit cu steaguri și flori. Sfântul Părinte va ține o predică în fața pelerinilor.

Suveranul Pontif s-a oprit , la coborârea din papamobil, și a salutat mulțimea, fiind aplaudat minute bune în șir la intrarea în Catedrala Sfântul Iosif.

Ora 17.50Papa Francisc a pornit, cu papamobilul, către Catedrala Sfântul Iosif unde va ține o predică

Suveranul Pontif va susține o predică la Catedrala Catolică „Sfântul Iosif” din București.

Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala „Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București.

Ora 17.25Papa Francisc și Patriarhul Daniel rostesc, la ora transmiterii știrii, rugăciunea „Tatăl nostru”, acompaniați de zeci de pelerini prezenți la Catedrala Mântuirii Neamului.

Papa Francisc și Patriarhul Daniel rostesc rugăciunea „Tatăl nostru”, acompaniați de zeci de pelerini, dar și de șeful statului, Klaus Iohannis, și de premierul Viorica Dăncilă, prezenți în Catedrala Mântuirii Neamului.

Ora 17.05Papa Francisc a fost aplaudat de pelerini atunci când a ajuns la Catedrala Mântuirii Neamului, Suveranul Pontif fiind, de asemenea, întâmpinat și cu pâine și sare. Papa Francisc a salutat pelerinii cu „Hristos a înviat!”.

Suveranul Pontif a fost aplaudat de pelerini la sosirea la Catedrala Mântuirii Neamului. Papa Francisc a salutat cu „Hristos a înviat!”.

Ora 16.58Papa Francisc a ajuns la ora transmiterii știrii, la Catedrala Mântuirii Neamului, unde Suveranul Pontif va rosti rugăciunea „Tatăl nostru”. Suveranul este așteptat de zeci de pelerini, dar și de președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, principesa Margareta și principele Radu.

Suveranul Pontif a ajuns la Catedrala Mântuirii Neamului din Capitală, unde este așteptat de zeci de pelerini.

Papa Francisc mai este așteptat de președintele Klaus Iohannis, de principesa Margareta și principele Radu, de premierul Viorica Dăncilă, de miniștrii Ana Birchall, Carmen Dan, Ecaterina Andronescu, Călin Popescu Tăriceanu, de fostul premier Victor Ponta și de Ludovic Orban.

Ora 16.45 Papa Francisc a plecat spre Catedrala Mântuirii Neamului. Suveranul Pontifa pornit de la Palatul Patriarhal spre Catedrala Mântuirii Neamului, Suveranul urcând în mașina Logan pe locul din față, cel din dreapta șoferului. La Catedrală, Papa este așteptat de zeci de pelerini și de demnitari.

Suveranul Pontif a pornit, de la Palatul Patriarhal, unde a avut o intrevedere cu Patriarhul Daniel, spre Catedrala Mântuirii Neamului.

Papa Francisc nu a mai urcat în papamobil, ci tot în Logan, însă a preferat locul din față, cel din dreapta șoferului.

Întrevederea cu reprezentanții Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei și a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea „Tatăl Nostru” și cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru.

Papa Francisc, la Patriarhie: Să nu cedăm seducției unei culturi a urii, a individualismului

Papa Francisc a adresat un mesaj de unitate, vineri, după întrevederea privată avută cu Patriarhul Daniel, Suveranul Pontif îndemnând la ajutor și spunând că oamenii nu trebuie să cedeze „seducției unei culturi a urii, a unei culturi a individualismului”.

„Datorită lui Dunezeu, rădăcinile noastre sunt sănătoase, sunt sănătoase și puternice și, chiar dacă crescând au suferit deformări și încercări ale timpului, suntem chemați asemenea psalmistului, să ne amintim cu recunoștință de ceea ce Domnul a făcut în noi, să înălțăm Lui un imn de laudă, unii pentru ceilalți. Amintirea pașilor făcuți împreună ne încurajează să înaintăm spre viitor, având conștiința diferențelor, dar regăsind mulțumirea atmosferei de familie, reînsuflețind memoria comuniunii, care, ca o făclie, să lumineze pașii drumului nostru. Să mergem împreună în căutarea Domnului. Ne este exemplu ceea ce a făcut Domnul în ziua Paștelui pe când mergea împreună cu ucenicii pe drumul spre Emaus, ei discutau despre cele întâmplate, despre neliniștile lor, despre îndoielile lor, Domnul i-a ascultat cu răbdare și cu inima deschisă le-a vorbit ajutându-i să înțeleagă și să discearnă evenimentele”, a transmis Suveranul Pontif.

Sanctitatea Sa a vorbit și despre schimbările sociale și culturale rapide care au avut loc în ultimii ani în lume, îndemnând la unitate.

„Și noi avem nevoie să-l ascultăm împreună pe Domnul, mai ales în aceste ultime vremuri, în care drumurile lumii au dus la schimbări sociale și culturale rapide. De dezvoltare tehnologică și de bunăstare economică au beneficiat mulți, dar cei mai mulți au rămas implacabil excluși în vreme ce globalizarea, care impune conformare, a contribuit la dezrădăcinarea valorilor popoarelor, slăbind etica și conviețuirea, poluate în anii recenți, de un copleșitor simțămând de teamă care, deseori, duce la atitudine de închidere și de ură. Avem nevoie să ne ajutăm, să nu cedăm seducției unei culturi a urii, a unei culturi a individualismului, care, deși nu mai puțin materialistă, mai puțin ideologică precum în timpurile persecuției, este totuși mai convingătoare”, a mai spus Papa Francisc.

Suveranul Pontif a fost prezent, vineri, la Palatul Patriarhal din București, unde a avut o întâlnire privată de aproximativ 30 de minute cu Patriarhul Daniel și apoi o întrevedere cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhul Daniel, către Papa Francisc: Vă dorim multă sănătate și mulți ani de viață

Patriarhul Daniel a amintit, în discursul său cu prilejul vizitei Papei Francisc la Palatul Patriarhal, și de vizita Papei Ioan Paul al II-lea și a Patriarhului Teoctist de la București, pe care i-a caracterizat ca fiind apărători ai credinței creștine.

„Papa Ioan Paul al II-lea, în timpul episcopatului său în Polonia, și Patriarhul Teoctist ca episcop în România au avut o experiență spirituală comună și anume au cunoscut anii grei ai regimului comunist, când biserica a fost marginalizată și persecutată. De aceea întâlnirea lor la București în zilele de 7-9 mai 1999 a fost marcată de bucuria libertății religioase a creștinilor și amplificată de sărbătoarea Sfintelor Paști. Atât Papa Ioan Paul al II-lea cât și Patriarhul Teoctist au fost apărători ai credinței creștine și au simțit în activitatea lor ajutorul lui Iisus Hristos cel răstignit și înviat. În acest sens, predecesorii noștri ne chemă astăzi și pe noi să apărăm și să promovăm credința în Hristos și valorile creștine. Într-o Europă foarte secularizată pentru a transmite tinerei generații credința, iubirea, milostiva lui Hristos pentru lume și credința în viața eternă a persoanei umane”, a spus Patriarhul Daniel, în discursul său cu prilejul vizitei Papei.

„În același timp Evanghelia lui Hristos ne cheamă să promovăm dreptatea, reconcilierea și solidaritatea în societate pentru ca iubirea în Hristos pentru toți oamenii să fie percepută ca fiind binecuvântare, pace și bucurie pentru persoane și pentru popoare. Vă dorim multă sănătate și mulți ani de viață”, a mai spus Preafericitul Părinte Daniel.

Ora 16.00 Papa Francisc s-a adresat conducerii Bisericii Ortodoxe, după scurta întrevedere cu Patriarhul Daniel avută la Patriarhie. Patriarhul i-a oferit cadouri Suveranului Pontif

Ora 15.44Papa Francisc a ajuns, la ora transmiterii știrii, la Palatul Patriarhal din București, Suveranul Pontif urmând să aibă o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel și apoi o întrevedere cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei.

În discursul ținut la Palatul Cotroceni, Papa Francisc l-a salutat pe Patriarhul Daniel, numindu-l „fratele meu”.

„Adresez salutul meu cordial și mulțumirile mele domnului președinte și doamnei premier pentru invitația de a vizita România. Îi salut pe membrii corpului diplomatic și pe membri societății civile. Pe fratele meu Daniel țin să îl salut cu iubire frățească. (…) Îl salut cu drag pe episcopi, preoții și toți membrii Bisericii Catolice. Sunt bucuros să mă găsesc în frumoasa dumneavoastră țară, la 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II- lea și când țara dvs deține președinția Consiliului UE, la 30 de ani când țara dvs s-a eliberat de la regimul comunist”, a declarat Papa Francisc, într-un discurs ținut la Palatul Cotroceni.

Întrevederea cu reprezentanții Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei și a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea „Tatăl Nostru” și cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru.

Ora 13.50Papa Francisc a coborât din mașină și a salutat mulțimea la plecarea de la Palatul Cotroceni

Papa Francisc a coborât din mașină și a salutat, vineri, cele câteva sute de persoane care așteptau în curtea Palatului Cotroceni, la plecare. Următoarea întâlnire pe care Suveranul Pontif o va avea în București va fi una privată cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhal. În discursul ținut la Palatul Cotroceni, Papa Francisc l-a salutat pe Patriarhul Daniel, numindu-l „fratele meu”.

La plecare, Suveranul Pontif a salutat mulțimea aflată în curtea Palatului Cotroceni. În public s-au aflat copii și tineri de la Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Studenților din România, Consiliul Tineretului din România, Școala Concordia, copiii de la corurile Campus Mundi / Madrigal, Cercetași și Asociația Națională a Surzilor din România.

Ora 13.35Papa Francisc: Sunt bucuros să mă găsesc în frumoasa dumneavoastră țară

Papa Francisc a adresat, vineri, un prim mesaj în cadrul vizitei istorice desfășurate în țara noastră, precizând, într-un discurs ținut la Palatul Cotroceni, că se bucură că se regăsește într-o țară atât de frumoasă, la 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea.

Ora 13.10Discursul lui Iohannis la Cotroceni: Ne dați curaj pentru înfăptuirea binelui

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la ceremonia de la Palatul Cotroceni, că în urmă cu mai puțin de o săptămână destinul european a fost confirmat cu forță de românii din țară și străinătate, iar diplomația pontificală continuă să reprezinte un factor pacificator.

Ora 12:30. Papa Francisc a salutat în limba română Garda de Onoare de la Palatul Cotroceni, spunând un hotărât „Bună ziua!” în fața militarilor.

Suveranul pontif a spus „Bună ziua”, după ce a fost îndemnat de președintele Klaus Iohannis.

În public, la ceremonia oficială pentru primirea Suveranului Pontif se află copii și tineri de la Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Studenților din România, Consiliul Tineretului din România, Școala Concordia, copiii de la corurile Campus Mundi/ Madrigal, Cercetași și Asociația Națională a Surzilor din România.

Ora 12:23 Papa Francisc a ajuns la Palatul Cotroceni

Papa Francisc a ajuns la Palatul Cotroceni unde are loc ceremonia oficială de primire a Suveranului Pontif în prezența președintelui Klaus Iohannis. Sanctitatea Sa va avea întrevederi cu șeful statului și cu premierul Viorica Dăncilă.

La evenimentele de la Cotroceni participă și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Ora 11: 55Oamenii au coborât din mașini pe DN1, la intrarea în Capitală, ca să aplaude mașina în care se află Papa Francisc, suveranul pontif ajungând pe teritoriul românesc în urmă cu circa 40 de minute.

După ce a fost primit pe Aeroportul Otopeni, Papa Francisc a fost preluat de un Logan de culoare albastră și dus către Palatul Cotroceni.

Pe sensul opus, oamenii au oprit mașinile și au coborât din autoturisme pentru a face poze și a aplauda.

papa francisc

Ora 11:50Mii de români s-au strâns pe traseul dintre Aeroportul „Henri Coandă” București și Palatul Cotroceni, pentru a-l saluta pe Papa Francisc, care și-a început vizita de trei zile în țara noastră. Sanctitatea Sa urmează să aibă întrevederi cu președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă.

Ora 11:40Președintele Klaus Iohannis și soția sa Carmen Iohannis l-au întâmpinat, vineri, pe Aeroportul „Henri Coandă” București pe Sanctitatea Sa Papa Francisc, transmițându-i Suveranului Pontif că este o plăcere prezența acestuia pe pământ românesc.

„Este o mare plăcere să vă avem pe pământ românesc”, i-a spus președintele Klaus Iohannis Papei Francisc, în timp ce Carmen Iohannis i-a transmis, la rându-i, „suntem fericiți să vă avem aici”.

Papa Francisc a fost așteptat pe Aeroportul „Henri Coandă” București de sute de persoane, fiind întâmpinat și de doi copii, frate și soră, în vârstă de 12 și 13 ani, îmbrăcați în port popular, greco catolici, din familia unui erou al neamului, Augustin Vișa, care a fost arestat pe vremea lui Antonescu.

Suveranul Pontif a sărutat crucea afaltă la gâtul ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei.

Papa Francisc s-a dus apoi, în aplauzele celor prezenți, la un copil în scaun cu rotile și i-a prins mâinile în semn de salut.

Ora 11:27Suveranul Pontif a coborât pe pământ românesc și salută mulțimea adunată pe Aeroportul Otopeni.

Ora 11:10Avionul în care se află Papa Francisc a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă” București

Papa Francisc va fi întâmpinat și de doi copii, frate și soră, în vârstă de 12 și 13 ani, îmbrăcați în port popular, greco catolici, din familia unui erou al neamului, Augustin Vișa, care a fost arestat pe vremea lui Antonescu.

Sute de oameni așteaptă, la ora transmiterii știrii, în zona Bulevardului Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu și Piața Victoriei, zonă în care coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă pentru ca Papa Francisc să-i salute pe cei prezenți.

Pe celelalte porțiuni ale traseului coloana Suveranului Pontif se va deplasa conform protocolului de securitate impus de eveniment și de aceea, pe aceste tronsoane de deplasare scad șansele de a-l vedea pe Papa Francisc, precizează Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019″.

Ora 10:53.Avionul cu Papa Francisc a intrat în spațiul aerian al României.

Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, și se desfășoară sub genericul „Să mergem împreună”.

Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie și va fi prezent la București, Iași, Blaj și Șumuleu Ciuc.

Papa Francisc va fi întâmpinat de către președintele Klaus Iohannis la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (Otopeni), la ora 11:25, urmând ca ceremonia oficială de primire la Palatul Cotroceni să aibă loc la ora 12:05.

Vizita Papei Francisc în România este una istorică și mult așteptată pentru mii de oameni, iar pentru buna desfășurare a evenimentului au fost implementate o serie de măsuri drastice de securitate, pelerinilor recomandându-se să coopereze cu voluntarii și organizatorii.

Ora 10:47.Aplicație Waze specială pentru vizita Papei / La Cotroceni se curăță covorul roșu

Măsurile și pregătiri de ultimă oră în ceea ce privește vizita Papei Francisc în România. Aplicația WAZE a creat evenimentul „Vizită Papa Francisc” pentru a veni în sprijinul bucureștenilor. Totodată au fost luate măsuri speciale de securitate, iar la Cotroceni angajații curăță covorul roșu.

Aplicația WAZE a creat evenimentul „Vizită Papa Francisc” pentru a veni în sprijinul bucureștenilor.

Detalii aici

Ora 09:40.Mai mulți români s-au adunat pe Aeroportul Henri Coandă șiîi așteaptă pe Suveranul Pontif. „Binecuvântat e cel ce vine în numele Domnului”, este mesajul din Evanghelia dupa Matei, afișat în română și italiană pe bannerele de pe aeroport.

Ora 09:15. Papa Francisc în România. Suveranul Pontif a plecat spre România. Avionul cu care Papa Francisc va veni a decolat de pe Aeroportul din Roma. La aproximativ ora 09:00, Suveranul Pontif a fost îmbarcat în avionul care aparține Alitalia.

Traseul Papei Francisc în România

Vineri, la sosirea în România,Papa Francisc va fi întâmpinat de către președintele Klaus Iohannisla Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (Otopeni), la ora 11:25, urmând ca ceremonia oficială de primire la Palatul Cotroceni să aibă loc la ora 12:05.

11.40 ZONA BULEVARDULUI KISELLEF. Papa Francisc poate fi salutat,la sosirea în România, pe data 31 mai, în zona Bulevardului Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu și Piața Victoriei. În această zonă coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă pentru ca Papa Francisc să-i salute pe cei prezenți.

Vizita Papei Francisc în România este una istorică și mult așteptată pentru mii de oameni, iar pentru buna desfășurare a evenimentului au fost implementate o serie de măsuri drastice de securitate, pelerinilor recomandându-se să coopereze cu voluntarii și organizatorii.

În mod previzibil, pentru vizita Papei au fostluate măsuri de securitatedrastice. Așa cum au menționat și reprezentanții Primăriei Capitalei, pe teritoriul Bucureștiului va funcționa un plan integrat de securitate de cel mai înalt grad, considerat că fiind unul identic cu cel întâlnit la o vizită a președintelui Statelor Unite.

Accesul pentru pelerini la evenimentele publice la care va participa Papa Francisc în România se va face după trecerea prin filtrele de securitate, transmite Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019″. Pelerinilor li se recomandă să ajungă din timp la zonele de acces.

Mai mult, este interzis accesul participanților cu băuturi alcoolice, cu orice fel de animal de companie sau orice alt tip de animal, iar fiecare persoană trebuie să aibă biletul nominal, care nu este transmisibil.

Potrivit programului, Sfântul Părinte pleacă de la Roma vineri, 31 mai a.c., la ora 8.10 de pe aeroportul Roma – Fiumicino cu direcția București – Otopeni, unde urmează să ajungă la ora 11.30, fiind întâmpinat de președintele Klaus Iohannis. După primirea oficială de la aeroport, Papa Francisc merge la Palatul Prezidențial Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, vizita de curtoazie la președintele României și întâlnirea cu prim-ministrul. La ora 13.00, la Palatul Cotroceni, Pontiful prezintă primul discurs al vizitei în cadrul întâlnirii cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic.

La 15.45, Papa Francisc merge la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române pentru o întâlnire privată cu Patriarhul ortodox, după care urmează întâlnirea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei. Întrevederea cu reprezentanții Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei și a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea „Tatăl Nostru” și cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru. Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala „Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București.

Sâmbătă, 1 iunie, la ora 9.30, Pontiful pleacă de la București cu avionul spre Bacău, după care merge cu elicopterul la Miercurea-Ciuc, în arhidieceza romano-catolică de Alba-Iulia.

Succesiv, Papa Francisc merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de laȘumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice. În jurul orei 17.00, Papa ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași. La 17.30 face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le adresează cel de-al șaselea discurs al vizitei. În cursul serii, Papa Francisc se întoarce cu avionul la București.

Duminică, 2 iunie, Sfântul Părinte pleacă de la București cu avionul duminică, la ora 9.00, cu direcția Sibiu, de unde merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, Pontiful celebrează Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj.

Papa prezintă omilia celebrării euharistice și recită antifonul marian pascal „Regina Coeli” („Bucură-te, Regina Cerului”). După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte are o întâlnire cu comunitatea rom din Blaj. În jurul orei 17.00, Papa sosește cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun. Papa Francisc pleacă din România cu avionul duminică, 2 iunie a.c., la 17.30, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino în jurul orei locale 18.30

50.000 de pelerini, așteptați la manifestările dedicatei vizitei Papei. Restricții și măsuri

„Având în vedere sosirea la București, în data de 31 mai, a Sanctității Sale Papa Francisc, eveniment care face parte din vizită apostolică a Suveranului Pontif în România, care va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie, pe teritoriul Capitalei va funcționa un plan integrat de securitate de cel mai înalt grad, considerat că fiind unul identic cu cel întâlnit la o vizită a președintelui Statelor Unite”, arată Primăria Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Primăria Capitalei va contribui la organizarea evenimentului după cum urmează:

– Poliția Locală va suplimenta numărul echipajelor din teren atât pentru fluidizarea traficului, cât și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, în special în zonele foarte aglomerate. Sunt mobilizați aproximativ 400 de polițiști locali.

– Echipe mobile ale Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București vor fi permanent pe teren, și vor distribui apă plata în zonele unde vor avea loc manifestările și vor acordă sprijin tuturor celor care vor avea nevoie.

– Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a adoptat un plan de măsuri pentru cele 19 spitale pe care le administrează, ce se va aplica chiar de joi, 30 mai. Astfel, în toate unitățile spitalicești administrate de ASSMB se va asigura serviciul de gardă consolidat cu garda de specialitate, iar echipe mixte ASSMB-spitale vor coordona activitățile 24/24 ore.

– Se va suplimenta numărul operatorilor de salubritate și vor fi amplasate 250 de toalete ecologice în zonele aglomerate.

De asemenea, au fost impuse și restricții de circulație, „având în vedere afluxul foarte mare de pelerini și turiști care vor veni în Capitală, autoritățile estimând un număr de aproximativ 50.000 de persoane”.

„Pe durata vizitei, pe teritoriul Capitalei funcționează planul integrat de securitate pentru vizitele oficiale ale șefilor de stat. Sunt mai multe locații pentru care instituțiile abilitate au stabilit restricții majore de acces și circulație, în special în zonele Palatul Patriarhiei Ortodoxe Române, Nouă Catedrala Ortodoxă a Neamuluiși Catedrala Româno-Catolică Sfântul Iosif”, se mai arată în comunicatul municipalității.

Începând cu data de 30 mai 2019, ora 18.00 au fost interzise opririle și staționările mașinilor, în următoarele zone: zona Fântâna Miorița, alveolele Kiseleff din zona Monumentului Infanteristului, PiațaVictoriei parcarea TNT, Calea Victoriei între Piața Victoriei și Bd. Regina Elisabeta, Bd. Regina Elisabeta (inclusiv alveolele destinate parcărilor), Piața Mihail Kogălniceanu, Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Marinescu între Șos. Cotroceni și Piața Eroilor, Bd. Știrbei Vodă între Calea Plevnei și str. Berzei (bandă I către str. Luterană), str. Constantin Stahi (începând cu dată de 30 mai 2019, ora 8.00, până la dată de 02 iunie 2019, ora 10.00), Piața Papa Ioan Paul al ÎI-lea, Bd. Schitu Măgureanu (stânga/dreapta), Splaiul Independenței între Pod Izvor și Pod Șerban Vodă, str. Vasile Pârvan, str. Berzei între Calea Plevnei și str. Știrbei Vodă, str. Știrbei Vodă între str. Berzei și Calea Victoriei.

Catedrala Mântuirii Neamului – în perioada 30 mai, ora 20.00 – 31 mai 2019, ora 21.00, este interzisă oprirea și staționarea autovehiculelor în Piața Arsenalului, str. Izvor, Bd. Națiunile Unite.

Catedrala Sfântul Iosif – începând cu data de 28.05.2019, ora 20.00, sunt opririle și staționările în scuarul situat la intersecția str. Berthelot cu str. Luterană.

În perioada 30 mai 2019, ora 08.00 – 31 mai, ora 22.00, sunt interzise opririle și staționările vehiculelor pe str. Banului între Budișteanu și Calea Victoriei, totodată este restricționat traficul rutier pe str. Banului, începând cu ora 20.00 până pe 31 mai, ora 22.00.

Începând cu data de 29.05.2019, ora 20.00, sunt interzise opririle și staționările pe str. Luterană, între str. Berthelot și str. Știrbei Vodă; str. Berthelot între Spiru Haret și Calea Victoriei, str. General Budișteanu între str. Berthelot și str. Calea Griviței, str. Teodor Aman, str. Spiru Haret, intrarea Sfântul Sava.

Începând cu data de 30 mai, ora 20.00, parcarea situată pe str. George Enescu cu Calea Victoriei doar în zona locurilor publice de parcare precum și parcarea situată în dreptul Palatului Știrbei Vodă în zona intersecției cu Calea Griviței au fost eliberate.

Începând cu data de 30 mai, ora 19.00, au fost interzise oprirea și staționarea vehiculelor în parcarea Sălii Palatului precum și pe breteaua Kretzulescu precum și pe breteaua Știrbei (Auditorium); pe str. Ion Câmpineanu între str.Luterană și str. Walter Mărăcineanu.

Piața George Enescu – Începând cu data de 30 mai, ora 07.00, au fost eliberate următoarele parcări: parcările de pe str. Benjamin Franklin între Calea Victoriei și str. Nicolae Golescu; breteaua care face legătura între str. Benjamin Franklin și str. Episcopiei, pe str. Constantin Esarcu; parcarea din zona Episcopiei cu str. George Clemenceau precum și pe str. Episcopiei până pe Calea Victoriei, str. Valter Mărăcineanu (Aleea Biserica Kretzulescu) de la Calea Victoriei până pe Ion Câmpineanu, str. Știrbei Vodă breteaua adiacentă de la intersecția Lutherană până pe Calea Victoriei; parcarea aferentă Sălii Palatului, str. Dem I. Dobrescu între str. Boteanu și Calea Victoriei (aceasta va fi eliberată începând cu data de 28 mai 2019, ora 20.00); parcarea de pe str. Academiei între Ion Câmpineanu și Dem I. Dobrescu adiacent Monumentului Renașterii.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom