Parchetul Tribunalului Iași s-a autosesizat în cazul profesorului din Pașcani, acuzat că cerea bani pentru motivarea absențelor și pentru mobilier

Parchetul Tribunalului Iași s-a autosesizat în cazul profesorului din Pașcani, acuzat că cerea bani pentru motivarea absențelor și pentru mobilier
Publicat: 12/01/2014, 18:47
Actualizat: 02/02/2019, 09:45

Potrivit conducerii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, procurorii s-au autosesizat în cazul profesorului Petrică Angheluș de la Colegiul „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, acuzat că le cerea bani elevilor pentru motivarea absențelor, pentru sponsorizarea unor competiții sportive, dar și pentru achiziționarea de mobilier, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Profesorul Petrică Angheluș este cercetat de procurori pentru fapte de corupție.

Pe de altă parte, conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași a decis înființarea unei comisii care să monitorizeze modul în care se derulează ancheta internă de la Colegiul „Mihail Sadoveanu” din Pașcani în cazul profesorului.

Inspectorul școlar Cristi Iordăchioaia a declarat, duminică, presei că ISJ Iași nu are atribuții în cercetarea disciplinară a unui cadru didactic, el precizând însă că instituția va urmări acest caz și că așteaptă rezultatele anchetei.

Primarul municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi, a afirmat că așteaptă măsuri drastice din partea conducerii școlii față de profesorul Petrică Angheluș, el considerând că „incidentul nu face cinste actului educațional”.

„Aștept măsuri drastice, dar legale”, a spus primarul Dumitru Pantazi.

Totodată, el a cerut conducerii colegiului să nu tergiverseze ancheta internă.

„Am discutat cu directorul colegiului. Cei de la unitatea de învățământ sunt în faza în care discută despre măsurile care trebuie luate. Sper să nu dureze 30 de zile până iau o hotărâre. Vorbim despre o instituție de referință a Pașcaniului, iar antecedentele din anii trecuți arată că lucrurile nu funcționează cum trebuie acolo”, a declarat primarul de Pașcani.

Conducerea Colegiului „Mihail Sadoveanu” din Pașcani a declanșat o anchetă internă în cazul unui profesor acuzat că le cerea bani elevilor pentru motivarea absențelor și pentru achiziționarea de mobilier, dar și că le vorbește urât copiilor.

Profesorul de educație fizică și sport Petrică Angheluș de la Colegiul „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, diriginte la clasa a IX-a, a fost acuzat de tatăl uneia dintre eleve că le solicită bani copiilor pentru a le motiva absențele, suma cerută fiind de 50 de lei pentru o zi de absențe.

Vasile Luca, tatăl elevei respective, susținea că dirigintele le-a atras atenția părinților, la începutul anului școlar, că în situația în care copiii lipsesc de la cursuri să fie informat.

Bărbatul afirma că fiica sa are unele probleme de sănătate, dar că mai multe absențe ale elevei nu au fost motivate, chiar dacă a fost prezentată o adeverință medicală de la medicul de familie.

„Când fetița mea a lipsit prima dată, mi-a propus să sponsorizez echipa de volei a școlii. I-am trimis atunci 50 de lei profesorului Angheluș. Ulterior, într-o altă zi în care m-am dus cu fata la doctor, n-am mai dat bani profesorului. El a avut o discuție cu fetița, a țipat la ea și i-a spus că dacă are probleme medicale să stea în spital”, declara Vasile Luca.

De asemenea, profesorul este acuzat că a țipat la elevi, făcându-i „proști și oligofreni”, pentru că aceștia au strâns bani pentru achiziționarea unei catedre, iar suma a fost dată altei profesoare.

La rândul său, profesorul Petrică Angheluș declara presei că a cerut bani pentru echipa de volei colegiului doar o singură dată și că, într-adevăr, a țipat la elevi, întrucât s-a enervat pe aceștia.

„Eu sunt diriginte și am aflat mai târziu că au strâns niște bani pentru catedră și au dat suma unei alte profesoare. Acest fapt m-a scos din sărite și într-adevăr am discutat cu ei pe un ton agresiv”, afirma profesorul Petrică Angheluș.

Tatăl elevei a cerut conducerii școlii mutarea fiicei sale la o altă clasă.

Directorul Colegiului „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, Carmen Dimitriu, declara, joi, presei că a fost declanșată o anchetă internă în acest caz și că eventualele sancțiuni împotriva profesorului Petru Angheluș vor fi luate după finalizarea cercetărilor.

Ea mai spunea că ia în calcul transferul elevei la o altă clasă, dar că acest lucru va fi stabilit în consiliul de administrație al unității de învățământ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple