Patriarhul Daniel, CETĂȚEAN DE ONOARE al Capitalei, pentru activitatea filantropică și RIDICAREA Catedralei

Redactor:
Nicolae Oprea
Patriarhul Daniel, CETĂȚEAN DE ONOARE al Capitalei, pentru activitatea filantropică și RIDICAREA Catedralei
Preafericitul Patriarh Daniel a fost numit cetățean de onoare al Capitalei. Decizia s-a luat în ședința CGMB de joi, iar proiectul a fost inițiat de Gabriela Firea. Titlul i se conferă „pentru activitatea social-filantropică" și pentru „ridicarea Catedralei".

„Pentru grija părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a începe realizarea lucrării publice Catedrala Mântuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul București, care va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creștinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic și tratament cât și un Centru de Conferințe, toate în incinta Catedralei noi.

 

Având în vedere importanța și impactul benefic pe care îl are realizarea acestui edificiu asupra cetățenilor României în special al locuitorilor Capitalei,

Pentru curajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a construi și de a urma direcția istorică a Regelui Ferdinand care în anul 1920 a susținut că „Suntem datori să ridicăm în Capitala tuturor românilor…Biserica Mânturii Neamului ca simbol al unității sufletești a întregului neam”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

 

Proiectul, semnat de primarul general, Gabriela Firea, a fost votat cu 38 de voturi pentru, 5 împotrivă și 5 abțineri. De asemenea, în proiect se menționează și activitatea social-filantropică a Patriarhului.

„Se conferă titlul de cetățean de onoare al Municipiului București domnului Dan Ilie Ciobotea, pentru activitatea social-filantropică, liturgică și misionară desfășurată pe plan național și internațional”, se arată în proiectul de hotărâre votat în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de joi.

 

foto: Hepta

Inchide