• Publicat:
Știri

Patriarhul DANIEL îi îndeamnă pe români să meargă la referendum. Să apărăm DARUL VIEȚII, care se naște din BĂRBAT și FEMEIE

Patriarhul DANIEL îi îndeamnă pe români să meargă la referendum. Să apărăm DARUL VIEȚII, care se naște din BĂRBAT și FEMEIE
Adunarea Națională Bisericească îi îndeamnă pe toți cetățenii ortodocși români să participe la referendumul din 6 - 7 octombrie și să spună 'da' clarificării textului articolului 48 din Constituția României privind definirea căsătoriei, transmite Patriarhia Română.

Într-un comunicat transmis după Adunarea Națională Bisericească, care a avut loc sâmbătă, Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe români să participe la referendum și „să spună DA clarificării textului articolului 48 din Constituția României privind definirea căsătoriei, adică înlocuirea expresiei confuze”, respectiv formularea „uniunea liber consimțită între soți” să fie înlocuită cu „uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

„Prin această precizare clară și fără echivoc, în Constituția României, se afirmă, se apără și se promovează familia ca instituție umană fundamentală creată și binecuvântată de Dumnezeu pentru creșterea și perpetuarea umanității, potrivit cuvintelor Sfintei Scripturi”, a mai transmis Patriarhul Daniel.

Patrioarhul Daniel mai arată că participarea la referendum, în zilele de 6 și 7 octombrie 2018, este un „act de mărturisire a credinței în iubirea lui Dumnezeu pentru familie, un act de maximă responsabilitate pentru viitorul poporului român, precum și un examen de maturitate spirituală pentru a alege între valori permanente și ideologii efemere”.

El arată că „referendum” înseamnă: „consultare directă a cetățenilor chemați să se pronunțe prin vot asupra unui proiect de lege de o deosebită importanță pentru stat sau asupra unor probleme de interes general” (DEX).

„Așadar, participarea cetățenilor statului la acest referendum decizional pentru definirea căsătoriei în Constituția României este un act profund democratic și patriotic-național, de o deosebită importanță pentru întreg poporul român, deoarece se votează pentru apărarea familiei bazată pe căsătoria între un bărbat și o femeie și pentru viitorul copiilor poporului român. De fapt, în articolul 2 din Constituția României se precizează că prin referendum se exprimă suveranitatea națională a României”, transmite Patriarhul Daniel.

El mai spune că, „în pofida multor acțiuni de boicotare agresivă și denigrare injustă a referendumului, trebuie să apărăm darul sacru al vieții persoanei umane care se naște din iubirea conjugală între un bărbat și o femeie, prețuind astfel și generațiile de părinți și copii care au asigurat continuitatea poporului român de-a lungul veacurilor”.

×
Inchide