Patru căutători de metale au făcut o descoperire istorică lângă o cabană din Predeal

Patru căutători de metale au făcut o descoperire istorică lângă o cabană din Predeal
Publicat: 17/08/2015, 13:08
Actualizat: 17/08/2015, 21:10

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliția Județeană Brașov, polițiștii din stațiunea Predeal au fost sesizați, duminică, în jurul orei 14.30, despre faptul că în zona cabanei Susai din Predeal au fost găsite mai multe fragmente osoase de origine umană.

Astfel, polițiștii au constatat că, la aproximativ 100 de metri de cabană, în pădure, patru persoane care au desfășurat activități de detecție a metalelor au făcut săpături și au găsit osemintele. Polițiștii au identificat patru cranii și mai multe fragmente osoase, cu un grad ridicat de degradare, îngropate la o adâncime de 50-100 de centimetri.

De asemenea, polițiștii au găsit în jurul osemintelor mai multe fragmente de efecte militare degradate (bocanci, catarame, nasturi metalici), precum și tuburi de cartușe inscripționate 1916. Astfel, se presupune că rămășițele sunt ale unor soldați din Primul Război Mondial.

Osemintele au fost ridicate de polițiști și transportate la Serviciul de Medicină Legală al județului Brașov pentru expertizare.

Totodată, polițiștii vor continua săpăturile în zona respectivă, împreună cu autoritățile competente.

Sursa citată menționează că persoanele care au descoperit osemintele au prezentat polițiștilor autorizații de deținere a aparatelor de detecție.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din Predeal, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.