Pedeapsa aplicată unui profesor din Vaslui după ce a rănit un elev

Pedeapsa aplicată unui profesor din Vaslui după ce a rănit un elev
Publicat: 17/10/2014, 19:16
Actualizat: 09/04/2019, 05:35

Conducerea Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui a decis sancționarea cu 15 la sută, pentru o perioadă de trei luni, a profesorului de sport Alexandru Amarandei, care ar fi agresat un elev de clasa a X-a, în vârstă de 16 ani, rănindu-l la o ureche, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De fapt, măsura de diminuare a salariului cadrului didactic în cauză aparține Consiliului de Administrație, la propunerea unei comisii de anchetă care a făcut cercetări în acest caz în urma plângerii depuse de către părinții adolescentului.

De asemenea, conducerea liceului a mai hotărât ca profesorul Alexandru Amarandei să nu poată fi ales în Consiliul de Administrație, și nici nu mai are dreptul de a deține vreo funcție în cadrul liceului, cum ar fi, de exemplu, cea de șef de catedră.

„Comisia de anchetă a constatat, inclusiv pe baza declarațiilor date de colegii elevului de clasa a X-a, că a existat contact între profesor și adolescent, însă nimeni nu a putut preciza cât a fost de grav. Inclusiv cadrul didactic sancționat a recunoscut că a pus mâna pe urechea elevului, ceea ce contravine metodologiei de organizare și funcționare a învățământului primar și regulamentului de ordine interioară a școlii. Sancțiunile luate față de profesor au fost comunicate și părinților elevului de clasa a X-a, care nu se așteptau la o sancțiune atât de mare”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX directorul LPS Vaslui, Luminița Vârlan.

Pe lângă sancțiunile aplicate de școală pe plan profesional, profesorul Alexandru Amarandei este în continuare cercetat penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, în baza reclamației făcute de către părinți, care susțin că fiul lor a fost agresat de profesorul respectiv. Plângerea penală a fost susținută de un certificat medico-legal.

Potrivit plângerii depuse la Parchet, adolescentul de 16 ani a fost agresat fizic de către profesorul Alexandru Amarandei în timpul orei de sport pentru presupuse motive de indisciplină.

În urma incidentului, elevul ar fi suferit „o plagă cicatrizantă de 8 milimetri”, așa cum se arată în certificatul medico-legal emis de către specialiști, în urma expertizei solicitate de către părinții adolescentului.

De altfel, medicii legiști au menționat în documentul respectiv că elevul are nevoie de șapte zile de îngrijiri medicale, precum și de cel puțin trei zile de consiliere psihologică.

Profesorul de sport acuzat de părinții adolescentului recunoaște că „l-a prins” de ureche pe elev, însă nu l-a tras atât de tare încât să-i provoace acea rană specificată în certificatul medico-legal.

„Este o înscenare ieftină, făcută în semn de răzbunare din partea părinților pe motiv că le țineam copilul rezervă și nu juca titular la echipa de fotbal. Elevul vocifera în permanență la ora de sport, ba că-i ofsaid, ba că-i henț, așa că l-am prins de ureche. Copiii care erau la acea oră au dat declarații scrise că, după incident, elevul în cauză nu avea nimic la ureche”, susținea profesorul Alexandru Amarandei.

Sancțiunea dată profesorului Alexandru Amarandei este una dintre cele mai mari aplicată până acum unui cadru didactic în învățământul vasluian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului