Penfolds Grange, un vin de 100 de puncte Parker, disponibil miercuri pe unvinpezi.ro: „E aur lichid”. VIDEO

Publicat: 08/10/2013, 17:42
Actualizat: 20/03/2019, 18:20

Pasionații de vinuri bune au parte miercuri, 9 octombrie, de un vin special pe unvinpezi.ro. Aici va fi listat unul dintre puținele vinuri notate cu 100 de puncte Parker disponibile în România, mai exact, Penfolds Grange din 2008.

Vinul a fost degustat de cinci dintre cei șapte colaboratori ai proiectului unvinpezi.ro care spun că este „cu totul amețitor”, o adevărată „enciclopedie de arome”.

„Un Penfolds Grange este pentru un amator de vinuri exact ca diferența dintre un drive test cu o mașină normală și un drive test cu o mașină din Formula 1. Este Formula 1 a vinului. E ceva cu totul amețitor. Intensitățile aromatice, absolut toți parametrii vinului sunt mult peste orice te aștepți la deschiderea sticlei”, susține Răzvan Avram, blogger pasionat de vinuri .

În opinia sa, vinul acesta reprezintă o investiție. „E aur lichid, e ceva ce nu se va altera în următorii 20-30-35 de ani. Cine cumpără o sticlă de Penfolds Grange își va recupera investiția de trei, de cinci, Dumnezeu știe de câte ori în funcție de câtă răbdare va avea să aștepte”, recomandă Avram.

Evoluția pieței românești de vinuri a dus la rafinarea gusturilor consumatorilor locali, este de părere Gabriel Roceanu, general manager Carl Reh Winery, companie care a importat vinul.

„Am observat cu satisfacție în ultimii ani cum consumatorul de vin din România, consumatorul obișnuit, își crește conștient sau inconștient dorința și nevoia de a avea calitate atunci când savurează un vin bun, o gastronomie bună și dorința de a încerca. Este un rezultat a acestei evoluții a pieței românești de vinuri”, afirmă Gabriel Roceanu.

El spune că astfel de „etichete de vinuri”, precum acest Penfolds, sunt dificil de importat, fiind extrem de căutate. „Este într-adevăr un privilegiu să avem în față vinul acesta. A fost complicat într-adevăr pentru că noi în afară de a face vinuri mai avem o pasiune secundară de a selecta vinuri bune din lume. Am reușit să convingem producătorul să ne rezerve câteva cutii pentru noi și pentru clienții noștri din România, cei care apreciază într-adevăr valorile și ale noastre și valorile internaționale în domeniul vinului”, a spus el.

Un Penfolds din 1999 al aceleiași etichete a fost scos la vânzare în luna februarie a acestui an pe unvinpezi.ro, stocul epuizându-se în doar trei ore de la listare. Pentru a se asigura că reușesc să intre în posesia unei sticle de Penfolds Grange 2008, pasionații de vin sunt îndemnați să intre pe unvinpezi.ro începând cu ora 9.00, oră la care se pune în vânzare vinul.

Unvinpezi.ro este un site de comerț online, lansat în iunie 2012, dedicat descoperirii vinului de calitate, cu oferte de produse premium la prețuri cu discount și livrare la domiciliu oriunde în România. Până în prezent, pe site au fost listate peste 480 de etichete, provenind de la 27 de producatori și furnizori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
SUA, în stare de șoc. A MURIT la Casa Albă. Medicii au privit neputincioși
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ