PERCHEZIȚII. Escroci prinși după ce făcuseră avere din înșelăciuni prin telefon!

Redactor:
Andrei Dumitrescu
PERCHEZIȚII. Escroci prinși după ce făcuseră avere din înșelăciuni prin telefon!
Polițiștii au descins la mai multe adrese pentru prinderea unor escroci specializați în înșelăciuni prin telefon

Doi bărbați au fost ridicați de polițiștii din Ploiești și Călărași, vineri dimineață, după ce ar fi strâns o adevărată avere de pe urma înșelăciunilor prin telefon. Anchetatorii au descins atât la adrese din Călărași cât și din Ploiești și au ridicat sume mari de bani, dar și o cantitate importantă de bijuterii.

Potrivit Poliției Române, polițiștii structurilor de de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, cu sprijinul judiciariștilor din Călărași, au organizat trei descinderi care au vizat anihilarea unei grupări specializate în infracțiuni de înșelăciune.

În urma descinderilor au fost prinși doi indivizi despre care există bănuiala că ar fi comis cel puțin șase  infracțiuni de înșelăciune. Potrivit polițiștilor, suspecții sunau la întâmplare și le spuneau celor care răspundeau la telefon că o rudă apropiată este vinovată de producerea unui accident rutier grav, iar pentru a o scăpa de închisoare, dar și pentru achitarea urgentă a serviciilor medicale, cereau sume mari de bani care erau apoi ridicate de complicii lor.

La percheziții polițiștii au găsit o mare cantitate de aur

De la adresele vizate de percheziții au fost ridicate mai multe sume de bani, documente, telefoane mobile dar și o mare cantitate de bijuterii, iar prejudiciul a fost calculat undeva la 100.000 de lei.

Înșelăciunile prin telefon erau, în general, comise de către deținuți care sunau la zeci de persoane pe zi până când reușeau să nimerească peste persoane suficient de naive încât să creadă povestea de la telefon. Ulterior, banii erau ridicați de interpuși, care, atunci când erau prinși de polițiști, spuneau că nu știau pentru ce erau banii și că veniseră să-i ia la rugămintea unui prieten,

 

Inchide